ta reda på allt om fet hud – 1

Shine över ansiktet, vilket tyder överflödig hud olja, är en riktig kosmetiskt problem. De som har fet hud, också utveckla mer av akne. Hud olja är gjord av sebum, som produceras av talgkörtlar. Talgöverskott orsakar fet hud. Huden är täckt med syra mantel.

Acid manteln är en blandning av utsöndringar i huden på ytan av huden. Svett och talg bildar syra mantel. Den normala hudens pH är 4 till 5,5, så det är surt. Denna blandning, vilket är surt, kallas syra mantel. Den syra mantel skyddar huden från bakterier. Bakterier bli dödad av syra och kan inte skada huden. Om du beröva huden dess sura mantel med hjälp av starkt alkaliska tvålar / rengöringsmedel, kommer bakterierna att finna det lätt att angripa huden. Dessutom avlägsnar syra mantel stör fördelningen av döda celler på toppen av epidermis. Detta kallas stratum corneum. Strukturen av celler i döda hudceller skikt blir störd och bakterierna hittar en enkel passage genom till epidermis. Normalt dessa döda celler skyddar huden mot sådana skador. Huden är ett mirakel. Dessa döda celler Om de tillåts ackumuleras gör att huden ser mycket dåligt, men om helt avlägsnas, huden lämnas försvarslösa i en omfattning. Vi måste komma fram till en fin balans i underhåll av huden.

Talg spelar en viktig roll för att göra huden fet. Den talg produceras av talgkörtlar. De som har fet hud, måste ta itu med två frågor-

Hur tar man bort överflödig olja från huden?
Så för att hålla syra mantel friska?

Låt oss först veta mer om talg. Talg produceras av talgkörtlar. Dessa körtlar finns på de flesta delarna av kroppen. Utom några få, de flesta talgkörtlar mynnar i en hårsäck. Talg produktionen minskar med åldern. Särskilt hos kvinnor, det minskar efter klimakteriet. Vuxna honor producera mindre talg än män. Hos män kan talgproduktionen uppleva hopp vid tiden för puberteten. Ökad talgproduktion kan orsaka akne.

Det finns några vanliga teorier om talg. Vissa människor tror att torkning talgöverskott med blotting oljor kommer att minska talgproduktionen. Vissa tror att om du använder produkter som utformats att kontrollera oljeproduktionen som kommer att öka talgproduktionen. Båda är fel slutsatser. Torkning överflödig olja kommer bara ta bort ytan olja. Och med hjälp av oljeprodukter kontroll inte kommer att öka talgproduktionen. I nästa artikel kommer vi att ta reda på om metoder för oljereduktion och hudvård.

Denna artikel är endast för informativt syfte. Denna artikel är inte avsedd att vara ett medicinskt råd och det är inte en ersättning för professionell medicinsk rådgivning. Rådgör med din läkare om dina medicinska problem. Följer du något tips i denna artikel först efter samråd med din läkare. Författaren ansvarar inte för eventuella resultat eller skador till följd av information som erhållits från denna artikel.