6 förebyggande åtgärder för att stoppa håravfall innan det händer

Den goda nyheten är att du kan göra vissa saker för att minska håravfall. Den dåliga nyheten är att du kan behöva ändra några av dina val av livsstil. Den hårbotten är väldigt känslig hud och måste behandlas med respekt.

Ett. Först av allt, vet vad du lägger på din hårbotten. Undersök de kemikalier du använder eller din frisör använder som kan skada hårsäckarna. Göra vissa permanenta lösningar är inte kvar för länge. Ta dig tid att undersöka de kemikalier som släpps ut på ditt hår och hårbotten för att se till att de är säkra. Välj en frisör noggrant och ställa frågor om de kemikalier som han eller hon använder.

2. Håruträtare och locktänger kan orsaka överhettning som kan leda till håravfall. När du använder verktyg som blir väldigt varm, begränsa hur mycket tid de är i kontakt med håret och alldeles särskilt hur varmt din hårbotten blir.

Tre. Din frisyr kan skada ditt hår. Om du drar tillbaka det hårt under lång tid, t.ex. med en ponny svans, kan du skada hårsäckarna, särskilt runt din panna. Hår tillägg är ett annat hot mot hår och hårbotten hälsa. Bifogade hår bit, speciellt om de är slitna för en lång tid, kan dra i hårbotten på ett sådant sätt som orsakar skada. Hårsäckar har faktiskt visat att dö av löshår som har slitits för lång.

4. Mjäll är ofta tas för givet. Det är oftast antas vara resultatet av torrhet, så fuktgivande produkter tillämpas. Men dessa gör bara håravfall värre. Ingen har kommit upp med en helt tillfredsställande förklaring till mjäll, men många tror att det är en svamp som kan kräva en resa till hudläkare.

Fem. Tvätta håret regelbundet är viktigt för friskt hår, men hur du tvättar håret är också viktigt. Kom ihåg att det är hårbotten som måste vara rena och masserade, inte bara håret. När duscha, se till att massera den schampo hela vägen ner till hårbotten.

6. När ska du söka vård? Om du upplever fläckar av skallighet, kan du lida av alopecia areata, en autoimmun sjukdom som kräver behandling. Besök en hudläkare om din upplevelse detta symptom, eftersom det kan vara ett tecken på en mer allvarlig underliggande hälsoproblem. Om du upplever en hel del stress, måste du veta att det kan leda till håravfall. Att hitta sätt att minska stressen i ditt liv kan bromsa ditt håravfall. Ringworm i hårbottnen är en annan sjukdom som ska behandlas. Även om det sker oftast hos barn och kan spridas från barn till barn, kan det förekomma även hos vuxna. Det är röda och kliande och kan misstas för mjäll. Obehandlad kan den orsaka permanent håravfall.

Vi förlorar alla en del av vårt hår när vi blir äldre, men det finns saker som vi kan göra för att avvärja omfattningen av skadan och hur snart den kommer att inträffa.