minns rosemary_

Det brukade sägas att om rosmarin blomstrar i trädgården, då kvinnan bär byxorna i huset. Huruvida detta är sant eller inte, är en blomstrande rosmarin träd en tillgång för alla hem.

Rosmarinus Officinalis är en av de mest aromatiska, vackra och användbara av örter. Du kan använda rosmarin i köket, badrummet, även i sovrummet, för cologne, kosmetika, enkla huskurer och läckra hemlagad mat.

Rosemary förtjänar en plats i någon välsorterad örtagård och är lätt att odla. Den bästa positionen för rosmarin är en väldränerad plats som får fullt solljus. Rosmarin växer bra längs stigar, eller var som helst som uppmuntrar besökarna att borsta upp mot det, släppa den underbara aromatiska doft i trädgården.

Rosmarin är genomsyrad av lore och legend. Den är förknippad med minnet, och den berusande doften hjälper skärpa koncentrationen. Om du börjar känna unken och trött och tappar koncentrationen, prova sniffa en kvist rosmarin, eller hålla en bit bomull indränkt i rosmarin olja nära din arbetsplats till sandskädda på tinningarna. Detta kommer att lugna en huvudvärk.

En av de mest kända användningsområden för rosmarin är Ungern Vatten. Först användes av drottning Isabella av Ungern, en invalid som hävdade att det fick henne att känna unga igen, Ungern Water helt enkelt gjort genom stöpning rosmarin blommor och blad i vodka för en månad. Andra essenser, såsom rosewater och orange blomma vatten kan tillsättas, i vilket fall det kan användas som en hud tonic.

Om du inte vill använda alkohol, kan du branta rosmarin i lika delar av trollhassel och rosenvatten, eller orange blomma vatten. Lägg lite i en liten sprayflaska och förvara den i kylskåpet för ett omedelbart lyft på en varm dag. Använd denna milda lotion som en skin tonic och du kommer att se varför drottningen av Ungern togs så med det.

Medicinskt, är rosmarin används för att behandla huvudvärk och häva sprit. Om du har en hel del studier att göra, eller en tung arbetsbörda, kommer rosmarin te att hålla dig fräsch och fokuserad. Om du älskar sport, prova stöpning rosmarin kvistar i en flaska mandelolja eller solrosolja. Lämna flaskan i solen för en vecka eller två och använda den för att massera ömma muskler och stukningar.

Medelhavet kvinna har länge använt rosmarin för att hålla håret mörkt och vackert. En enkel sköljning av rosmarinblad stupade i varmt vatten (kallt före användning) gör en underbar konditionering skölja brown eller mörkt hår. Rosmarin stimulerar hårbotten och är till hjälp för håravfall.

De flesta människor vet att rosmarin är rätt ört för matlagning lamm, och det verkligen gör det bästa grillat lamm du någonsin smakat. Helt enkelt skära djupa slitsar i steken och sätt rosmarinblad med flisor av vitlök innan tillagning för en söt, anbud stek.

Men rosmarin kan också läggas till soppor och grytor för att ge dem extra smak och godhet, eller arbetat i bröddeg för att göra en läcker komplement till varje måltid. Lägga rosmarin till en måltid underlättar matsmältningen, vilket är varför det traditionellt åtföljer rika kött som lamm.

Att lagra torkad rosmarin för framtida bruk, skörda de långa kvistar långt efter att solen har stigit, när torrhet och värme gör de aromatiska oljorna som mest väldoftande. Knyt kvistar i knippen och torka dem i en vädring garderoben eller hänga dem i muslin påsar i det fria.

När de nålliknande bladen är torra de lätt kan gnuggas bort från kvistar. Det är allt du behöver göra – att helt enkelt lagra rosmarinblad i rena torra burkar. När du har använt färsk rosmarin från din trädgård, kommer du vill använda det året runt.