rökare att sluta röka nu med receptbelagda mediciner

om CHAMPIX

Champix är ett muntligt receptbelagda läkemedel som hjälper rökare att sluta röka lätt. Det har godkänts för användning i Storbritannien på NHS (National Health Service), vilket är regeringens sjukvården. Champix finns också i många europeiska länder efter att den godkänts av Europeiska unionen. I USA, är Champix kallas “Chantix” och är godkänt av FDA.

Champix har fått ett namn “undrar piller” från sina många konsumenter som framgångsrikt har slutat röka efter att ha tagit sin behandling. Det anses dubbelt så effektivt som andra anti-rökare behandlingar.

Vilka är dess styrkor?

Champix finns i två styrkor som innehåller 0,5 mg och 1 mg tabletter. Din läkare kan vägleda dig hur du ska dosera terapi när du gör en konsultation för rökavvänjning. Doserna bör tas exakt som rekommenderas av din läkare från vilken du gör en konsultation.

Generellt är den mest rekommenderade schemat för Champix doser för att ta 0,5 mg tablett en gång dagligen de första tre dagarna efter behandlingens start. Ta samma dos två gånger dagligen, en gång på morgonen och kvällar från dag fyra till dag sju.

Du kan börja ta 1 mg tablett två gånger dagligen från dag åtta fram till slutet av behandlingen som i allmänhet rekommenderas för 12 veckor. Under behandlingsperioden, om en patient känner någon typ av obehag, ska han eller hon omedelbart rapportera till läkaren.

Finns det några biverkningar av Champix?

Ja, det finns några vanliga och mindre vanliga biverkningar av Champix. De vanligaste biverkningarna av Champix är mage eller tarm problem såsom illamående, förstoppning, matsmältningsbesvär, gasbildning (gas), muntorrhet, kräkningar och magbesvär.

Andra mest sannolika förekommande biverkningar av Champix är yrsel, huvudvärk, sömnighet, onormala drömmar, sömnsvårigheter, trötthet, ökad aptit, och förändringar i smak. Om dessa sida effekter gör du känna oro , söka din läkares hjälp.

Om några sällsynta biverkningar inträffar efter under sluta röka behandling med Champix, då även du bör rådfråga din läkare. Vissa av dessa biverkningar är plötsliga svåra kliande bulor på huden, smärtsamma röda blåsor på huden med frossa, feber, muskelvärk, andningssvårigheter som väsande andning, andningssvårigheter, andfåddhet, svullnad av ansikte, läppar, mun, tunga, svalg och bröstsmärtor.

tillgängligheten av CHAMPIX

Champix finns i alla licensierade lokala apotek. Det finns också över internet. I båda fallen måste du ha ett giltigt recept som är utfärdat av en registrerad läkare efter en grundlig läkarundersökning av en patient.

Online tillgängligheten av Champix har ökat under de senaste åren. Du kan hitta fler och fler online-källor som säljer samt ge användbar information om Champix. I denna brådska, kan vissa källor på nätet unna också i felaktiga metoder genom att öka falska läkemedel. Så, måste du välja en pålitlig och betrodd källa, om du föredrar att köpa Champix över internet.