Tips från läkare för att förhindra njursten

För att förhindra njursten är viktigt för en som har haft mer än en njursten eftersom det kanske benägna att bilda en annan. I många fall kan du förhindra njursten genom att göra några livsstilsförändringar förändringar.

Om dessa åtgärder inte är till hjälp för att förebygga njursten och blod-och urinprov avslöjar en obalans korrigeras kemikalie eller att stenarna du har är större, kan din läkare fastställs vissa mediciner.

Läkaren kommer att organisera laboratorietester, med urin och blodtest. Läkaren kommer också att kräva om patientens sjukdomshistoria, ockupation och vanor i att äta i om njursten.

När det gäller att förebygga njursten, läkare föreslår allmänhet passerar minst 2,5 liter urin per dygn. För att lösa detta, kommer du ska dricka ca 3,5 liter (14 koppar) av vätska varje dag – och särskilt om du lever i ett varmt, torrt klimat. Dock är dricksvattnet den enklaste och även billigaste sättet att förhindra att dina njursten.

Den andra tips för att förhindra att dina njursten, om du tenderar att bilda kalcium stenar – en blandning av kalcium och oxalat – din läkare kan uppmana begränsa livsmedel rika på oxalater. Dessa består av rabarber, star frukt, rödbetor, gröna betor, collards, okra, frijoles bönor, spenat, mangold, sötpotatis, sesamfrön, mandel och sojaprodukter. Du kan konsumera dessa livsmedel för att förebygga njursten.

Kalciumtillskott verkar ha liknande skyddande effekt som dietary calcium, men bara om de är tagna med måltider. När det tas på en ofylld mage, kan kalcium förena inte med oxalaterna i livsmedel.

Några tips ovan är det som rekommenderas av läkare för att förhindra njursten. Så om du vill undvika dem på enkla sätt, varför inte försöka använda några lösningar ovan?