den bästa guiden till eteriska oljor

Eteriska oljor används mest i de branscher som livsmedel smakämnen, parfym etc. Men, nu de är i stor utsträckning används i aromaterapi och massor av vårdsektorn. Det finns en ökande efterfrågan på eteriska oljor och växtextrakt grund av preferens av kunden på naturlig smak än dess syntetiska motsvarighet.

En enorm mängd råvaror som krävs för att utvinna absolut ren, naturlig eterisk olja. Det är verkligen ett svårt arbete process för att utvinna naturliga eteriska oljor i stora kvantiteter, varför de flesta av de väsentliga oljeprodukter på marknaden innehåller kemiska ämnen som också blandas med naturliga oljor.

Det finns flera eteriska oljor finns tillgängliga på de marknader som späds med kommersiell kvalitet oljor med lägre kvalitet. Vissa produktioner använda även flera utländska material för att spara produktionskostnaden. Men ska en eterisk olja vara ren, naturlig och hög kvalitet för att ge det bästa terapeutiska värdet.

Den grad av växter och dess växtbetingelser förlitar sig också på kvaliteten på utvinns eterisk olja. Därför är det rekommenderat att köpa eteriska oljor från välrenommerade organisationer. Välrenommerade företag som säljer eteriska oljor alltid analysera graden av eterisk olja för att upprätthålla kvaliteten på standarden. Det är mycket viktig faktor för att upprätthålla strikt kvalitetsnivån. Både gaskromatografi och masspektrometri används för att genomföra den konventionella kvalitetstestning av eterisk olja.

AOC-certifiering är ett sätt att bedöma kvaliteten på en eterisk olja. AOC-certifiering är inte ett vanligt och det sker endast till växter som odlas i kvalitetskontroll miljö. Vissa platser i den högt belägna i Frankrike är perfekta platser att bedriva AOC. Dessutom finns det olika kvalitet tillgängliga utan AOC i den nuvarande marknaden. Så, är AOC certifiering inte det enda sättet att bedöma kvaliteten av eterisk olja.

Syntetiska eteriska oljor är också populärt i vissa områden. Folk köper dem tänker dem att vara ren. Men, det är inte en verklighet. Dessa syntetiska oljor inte har någon terapeutisk användning och vissa av dem kan vara skadliga och giftiga. De flesta syntetiska oljor blandas med petroleumbaserade lösningsmedel och kan vara skadligt för människors hälsa.

En läskpapper kan hjälpa skilja mellan rent och orent eterisk olja. Efter indunstning, kommer rena eteriska oljor lämnar inte några rester, men oren eterisk olja innehåller petroleumlösningsmedel lämnar tillräckligt med rester. Man ska inte kompromissa i fråga om pengar och samtidigt få en ren eterisk olja, som billiga orena eteriska oljor inte kan tjäna exakt samma syfte.