lära sig om migrän behandlingar

Om du lider av migrän du vet hur tärande de kan vara. Du har förmodligen försökt ett antal migrän behandlingar med liten eller ingen lättnad också, vilket gör att du känner banka huvudet mot väggen.

Varför inte, kan det inte skada något värre, eller hur? Du fruktar det ögonblick du får det första tecknet, eller aura, en migrän som kommer på. Du börjar se fläckar, känner känslig för ljus, dofter eller ljud, och kan känna dig yr eller illamående.

Du vill bara att hitta ett mörkt rum och stoppa dig i säng någonstans. Migrän är oförmögna att fungera på arbetet, skolan eller någon annanstans för den delen. Enligt National Association Migrän, även känd som MAGNUM (http://www.migraines.org), rapporterar att 36 miljoner människor i USA lider av migrän.

Med förbättrad erkännande av symtom och diagnos av vårdgivare, har en 60% ökning av migränpatienter noterats under det senaste decenniet. Migrän är olika i varje individ och inte alla upplever samma symptom, vilket är varför vissa migrän behandlingar är mer effektiva än andra, vilket gör processen lite komplicerat.

Migrän är en neurologisk sjukdom med biologiska orsaker som ofta är ärftlig. Migränbehandlingar har förbättrats oerhört under de åren, men är inte effektiva för alla, för att inte nämna de biverkningar som vissa människor upplever.

Migrän behandlingar är uppdelade i separat grupp. Det finns förebyggande eller profylaktiska läkemedel och alternativa behandlingsmetoder för migrän behandling, och det finns de som arbetar för att avvärja symtom när en migrän följde. Receptbelagda läkemedlen används vid migrän behandling är betablockerare, kalciumantagonister, anti-depressiva, och Depakote (en anti-beslag läkemedel).

Alternativa förebyggande migrän behandlingar inkluderar Mattram blad, Tussilago rot, vitamin B12 och magnesium tillskott. Ny forskning är också ute efter att tarmen, vilket kan vara ursprunget till migrän hos vissa drabbade.

Om förebyggande behandling är inte helt effektivt, kan receptbelagda läkemedel såsom Imitrex, Maxalt, Zomig, Relpax, Midrin och Migranal användas som minska svårighetsgraden och varaktigheten av migrän genom att initiera cerebral vasokonstriktion.

Om migrän behandling söks i en läkares kontor eller akuten, kan en narkotisk injektion administreras, såsom Stadol, Phenergan eller Vistril, som är icke-kärlsammandragande medel som används vid andra behandlingar är kontraindicerade.

Dessa är alla effektiva läkemedel mot migrän, men kom ihåg att inte alla kommer att hjälpa varje migrän lidande. Andra alternativa behandlingar såsom akupunktur, biofeedback, och kiropraktik manipulation < / a> har också visat sig vara effektiva migrän behandlingar hos vissa patienter.

Undvika vissa migrän triggers är en viktig åtgärd som kan användas av alla “migrainuers”, som att undvika vissa livsmedel och alkoholdrycker än har orsakat migrän i det förflutna, och solglasögon i starkt solljus.

Om du lider av migrän och du inte få befrielse från din nuvarande migrän behandlingsregim, sedan boka en konsultation med din vårdgivare. Det är möjligt att få bättre lindring och har färre episoder, som i hög grad kommer att förbättra din känslomässiga syn och livskvalitet.