alternativ till Ritalin behandling av ADHD hemma

Tror inte det när ditt barns läkare, lärare eller psykiater säga att det finns inget du kan göra hemma för att hjälpa din ADD / ADHD barn, och har inget annat val än ADD / ADHD medicin.

Det är naturligtvis kokar ner till mer kärlek och mer kärleksfull disciplin (som återigen är föraktade i modern psykiatri). Kärlek handlar om hårt arbete och konsekvent göra dessa saker, men dåligt eller misstänkt ditt barn reagerar på först:

Att tro på henne

Du bör visa ditt barn att du tror att hon är kapabel att förändra sin situation, har höga förväntningar på henne, och tänker på hennes svårigheter som ett problem med en lösning, aldrig som en grundläggande karaktär – eller hjärnan – fel som inaktiverar henne för liv.

Att vara glad när hon är runt

Även autistiska barn reagerar när en förälder är glada och visar att hon tycker om sitt företag. Din ADD / ADHD barn kommer också att svara. Visar att du är glad bara när hon är runt är en stor gåva av kärlek du kan ge ditt barn.

Spendera tid med ditt barn

Minst en halvtimme varje dag, när ni båda är avslappnad. Under denna tid, öva din förmåga att lyssna, vara taktfull och artig när du pratar, och vara uppmärksam på vad hon säger. Låt ditt barn ta ledningen i vad hon vill prata om och göra.

Love her andra föräldern

Försök att skapa ett lyckligt äktenskap och ett lyckligt hem. Barn i starka, lyckliga familjer gör bättre än andra barn. Om du är separerade eller frånskilda eller singel, inte innebär att barnen i dina strider och aldrig slåss framför dem.

Uppmuntra hennes talanger

Hjälp ditt barn att prova på nya aktiviteter och uppmuntra vad hon är bra på. När hon lyckas hitta sin nisch, och väljer att arbeta hårt på något som hon finner intressant och är bra på, kommer hon ha färre uppmärksamhet och beteendeproblem.

Hitta våra vad som gör henne hyperaktiva, aggressiva eller distraherad

Är det hennes diet? Eller spänningarna i familjen eller i skolan, eller tristess? Hjälp henne att ta reda på vad som utlöser han dåligt beteende och hur hon kan hantera dessa saker utan att förlora självkontroll.

Naturligtvis föräldraskap stilar och val föräldraskap är avgörande, och en klok förändring i dem kan hjälpa förvandla din oroliga ADD / ADHD barn runt. Men det är knappast så snabbt som Ritalin (metylfenidat), vilket kan göra ditt barn mer kooperativ inom en timme. Du måste vara beredd på hårt arbete under lång tid (dvs ett eller två år). Men belöningen – en känsla av egenmakt för dig och ditt barn, och en närmare och rikare relation – är nästan proportionellt lika hög. Du borde prova det här!