vad är LASIK kirurgi – vem ska genomgå LASIK kirurgi

Många människor som använder glasögon eller kontakter varje dag kan nu förlita sig på den snabbt växande Lasik kirurgi. Som vanligt, det finns bra och dåliga kandidater för denna operation vars syfte är att korrigera nedsatt syn. Därför, den fråga som väcker behovet av en exakt definition av goda kvalifikationer Lasik patienter.

För att betraktas som en bra kandidat för LASIK kirurgi, finns det några regler du måste följa. Först av allt bör du vara över arton år gammal. Du bör också en aktuell och giltigt recept för glasögon eller kontakter. Du bör inte påverkas av vissa sjukdomar, inklusive ögonsjukdomar.

Som redan nämnts några Lasik patienter ska vara vuxen och bör i besittning av ett recept i minst två år. Tonåringar upplever alltför många variationer i deras ögon gör dem en dålig kandidat för LASIK. Ett annat kriterium är en stabil glasögon eller kontakta recept som inte är äldre än två år före det kirurgiska ingreppet. Denna försiktighetsåtgärd kommer att se till att ögonen är i ett stabilt tillstånd annars kan allvarligt hindra resultatet av operationen.

Det är också ett krav att LASIK kandidater inte borde ha lidit av någon ögonsjukdom. Dessa inkluderar närsynthet, astigmatism, översynthet eller en kombination av några av dessa anomalier. Dessutom bör goda kandidater av LASIK ha en lämplig hornhinnans tjocklek för att bidra till att skapa en korrekt flik för att simulera djupet. Eleven ska inte expandera över en räckvidd som överstiger sju millimeter i mörkret. Detta är vanligtvis en indikator på lik av glorior eller bländning.

Vidare krävs det att alla goda kandidater som någon tidigare inträffat i det förflutna inte ska påverka patienten. Detta inkluderar alla tidigare operation relaterad till ögonen eller inte att kan hindra resultatet eller läkningsprocessen av operationen. En bra kandidat bör inte ha någon herpesinfektion i ögat eftersom Lasik kan åstadkomma ett liknande problem. Bra kandidater bör inte uppleva några autoimmuna sjukdomar såsom lupus, hepatit eller Crohns sjukdom.

Dessutom bör goda kandidater har inga ögonsjukdomar för minst ett år innan operationen är tänkt att äga rum. Dessutom bör hornhinnan inte ärrade. Bra kandidater bör inte lider av torra ögon syndrom eftersom det kan bli värre efter LASIK kirurgi. Gravida kvinnor är förbjudna att genomgå LASIK kirurgi på grund av de höga fluktuationer i hormonnivåerna. Patienter som lider av följande sjukdomar bör inte genomgå LASIK kirurgi: grå starr, avancerad glaukom, korneal sjukdom, korneal förtunning sjukdomar eller andra redan existerande ögonsjukdomar.

Du bör alltid påminna dig själv om att Lasik kirurgi är utformad för att hjälpa till att förbättra din syn. Därför kan det bidra till att minska beroendet av glasögon och kontakter. Du får uppleva det fall där ditt beroende av dessa verktyg. Vissa patienter kan ha sina problem sorterat efter operationen, men du bör ha i åtanke att andra inte är så saker och ting kan bli värre. Du bör komma ihåg att detta inte är en perfekt operation. Statistiken visar att de flesta patienter upplever en förbättrad syn och andra har en förbättring faktor 20/40 eller ännu bättre efter LASIK kirurgi.

Du bör också komma ihåg att kirurgi är inte riskfritt. Bra kandidater bör fullt ut förstå dessa risker och har goda förhoppningar. Annars är du definitivt inte en bra kandidat för LASIK kirurgi. Bra kandidater bör se till att de förstår hur operationen fungerar och fördelarna innan de genomgick operationen. Bra kandidater bör också helt medveten om riskerna innan du bestämmer dig för att genomgå operationen.

Alla patienter som avser att genomgå operationen bör dubbelkolla med deras ögon läkare och har en god förståelse för de fördelar och nackdelar med operationen.