depression och ångest kan botas med naturliga kosttillskott

Ångestsyndrom är det vanligaste psykiska problem, och inkluderar panikångest, agorafobi, generaliserat ångestsyndrom, social ångest och posttraumatiskt stressyndrom. Ångestsyndrom utvecklas på grund av ett samspel mellan enviromnental och genetiska faktorer. Kognitiv beteende terapi är användbar för denna sjukdom, liksom receptbelagda ångestdämpande läkemedel.

Men många patienter föredrar ett naturligt förhållningssätt eller ogillar biverkningar av receptbelagda läkemedel, och det finns många receptfria kosttillskott som finns för att hjälpa ångest. Innan du börjar naturliga kosttillskott för en ångest problem, se till att nämna din oro och få en allmän checkup från din läkare. Symtom som liknar ångest och ångest attacker kan orsakas av fysiska sjukdomar som hormonell obalans, hypertyreoidism eller hjärtarytmier.

Men om du är säker på att ditt problem är ett ångestsyndrom, kan följande tillägg vara till hjälp, och ofta har färre biverkningar än kommersiella läkemedel.

Kamomill te är en av de mest kända naturliga botemedel för ångest. Dess påverkar mag-tarmkanalen och nervsystemet, så det är till hjälp för människor som lider av gastrointestinala symtom såsom kramper tillsammans med mental ångest. Det rekommenderas att patienter dricker färskt te gjort med kamomill blad, 1/2 till 1 tsk per kopp vatten, flera gånger om dagen. Det finns även tinkturer som kan läggas till vatten. Kamomill kapslar är bekvämt att ta med till jobbet, och inte ta så lång tid att brygga som te. Den vanliga dosen är 250 till 500 mg 3 till 4 gånger dagligen.

Damiana (Turnera diffusa) är en nerv tonic som också har en reparativ (adaptogenic) egendom. Den har en lugnande effekt vid lindrig depression och ångest, och är också känd för att vara ett afrodisiakum. Damiana innehåller flavonoider som verkar på bensodiazepiner och GABA-receptorer. Den uppvisar anxiolytisk aktivitet, muskelavslappning och sedation. Använd 2-4 g torkade blad infunderas i en kopp kokande vatten, 2-3 koppar tas dagligen. Alternativt, 2-4 ml av ett flytande extrakt eller 3-4 gram pulveriserad blad i tabletter eller kapslar två gånger dagligen bytas om så önskas.

Damiana har visat milda hypoglykemiska effekter i djurstudier. Patienter med diabetes och hypoglykemi bör använda denna växt med försiktighet, och övervaka blodsockernivåer noga. Damiana har traditionellt använts som en misslyckad och är kontraindicerat under graviditet.

Kava Kava (Piper methysticum) har en mycket snabb lugnande effekt på nervsystemet och orsakar en upplyftande, euforisk känsla. Det är också ett muskelavslappnande medel och milt lugnande medel. Det hjälper ångest, spänningar, stress, irritabilitet och sömnlöshet. Kava stoppar sinnet från racing, ofta ett symptom på generaliserat ångestsyndrom.

Den vanliga dosen är 750 mg två gånger dagligen. Överskrid inte 4 kapslar per dag.

Kava Kava är en traditionell polynesisk botemedel, och även om det har använts säkert av polynesier i århundraden, nu när det har blivit populär över hela världen har det varit kopplat till några fall av leversvikt i människor av andra etniska grupper som har svårt metaboliserande det. Fråga en läkare innan användning om du har en historia av problem med levern, ofta använda alkoholhaltiga drycker, eller tar någon medicin. Stanna och se en läkare om du utvecklar symtom som kan tyda på leverproblem (t.ex. oförklarlig trötthet, buksmärtor, aptitlöshet, feber, kräkningar, mörk urin, blek avföring, gula ögon eller hud).

Använd inte kava kava om mindre än 18 år, eller om gravid / ammar. Kombinera inte med alkoholhaltiga drycker, eller receptbelagda ångestdämpande eller antidepressiva medel. Överdriven användning, eller användning med produkter som orsakar dåsighet, kan försämra din förmåga att driva ett fordon eller tung utrustning. Ta inte Kava Kava dagligen i mer än fyra veckor utan att rådfråga en läkare. Ta regelbundna pauser från användning.

Passionsblomma (Passiflora incarnata) används oftast för sömnlöshet, men det kan även tas under dagtid för att minska effekterna av stress och ångest. Denna ört är ofta ingår i europeiska formler för hjärtklappning, som ofta har ångest som en komponent. Det tas i kapselform, 500 mg dagligen, eller 20 till 30 droppar tinktur, eller som en färskt te. Passionsblomma, men det hjälper till att föra den naturliga sömn, inte har de sedativa effekterna av många piller receptbelagda sova.

Pulsatilla är ett homeopatiskt medel sägs vara mest lämpade för blyga, överkänsliga människor som tenderar att känna sig varm i stället för kallt. Homeopatiska utövare rekommendera en 30C styrka 2-4 gånger dagligen för lindring av akuta symtom, och 30C eller 6C 1-2 gånger dagligen för kronisk användning. Homeopatiska medel använder minimala halter av föreningar att “knuffa” kroppen till att läka sig själv. De hjälper antingen eller så gör de inte, det finns inga giftiga biverkningar.

Scullcup (Scutellaria lateriflora) är en avkopplande och skonsam lugnande för det centrala nervsystemet. Det är mycket bra för nervösa spänningar och för nervös utmattning plus neurologiska och neuromotoriska problem. Dosen är 10-20 droppar färsk växt tinktur eller 1-2 dropperfuls av torkade växter tinktur. Skullcap kan också vara insomingsmedel, men det är sällan habituerade.

Johannesört (Hypericum perforatum) är vanligen används för depression, men hjälper ångest också. Använd en 300 mg extrakt 3 gånger dagligen. Kvaliteten varierar kraftigt mellan märken, det är bäst att köpa en produkt standardiserad för att innehålla 3-5% hyperforin och 0,3% hypericin. Det fungerar genom att öka nivån av neurotransmittorer i det centrala nervsystemet, såsom serotonin och dopamin. Använd inte denna produkt om också tar receptbelagda antidepressiva läkemedel.

Valerian (Valeriana officinalis) har använts sedan grekisk och romersk tid för att främja sömn och avslappning. Det kan behandla sömnlöshet, ångest och stressrelaterade gastrointestinala besvär. Enligt en teori, påverkar valeriana hjärnan på ett sätt som liknar valium, medan en annan teori menar att valeriana innehåller GABA, en signalsubstans som har en lugnande effekt på hjärnan, eller annars påverkar hjärnans naturliga produktion av GABA. Även vissa reasearchers tror att valeriana påverkar serotonin nivåer på ett sätt som liknar anitdepressant droger som Prozac.

Om du använder valeriana för att behandla sömnlöshet, ta örten 30 till 60 minuter före sänggåendet. Det kan tas 2-4 gånger dagligen för att stress och ångest. Den rekommenderade dosen av tinktur är 30-60 droppar, eller en kapsel eller tablett av 300-500 mg.

Vissa människor känner sig groggy efter att ha tagit valeriana, om detta inträffar, minska dosen. Undvik riskfyllda aktiviteter medan du använder valeriana, och inte kombinera det med andra lugnande medel, antidepressiva eller alkohol. Ta inte valeriana för mer än 3 veckor, eftersom det kan habituerade.

Verbena (Verbena officinalis) är en avkopplande nervsystemet tonic anges för ett brett spektrum av nervösa störningar inklusive nervös utmattning och stress. Som en tinktur, använda 2-4 ml upp till 4 gånger dagligen. Undvik användning under graviditet eftersom denna ört är en livmoder stimulerande.

Withania (withania somnifera) är en ayurvedisk ört säljs under namnet Ashwaghanda. Det är en mycket bra tonic ört som är speciellt användbart för svaghet och nervös utmattning på grund av stress. Det har steriodal, adaptogenic, lugnande och anti-inflammatoriska egenskaper. Det är också användbart för panikattacker och fobiska störningar såsom agorafobi. Använd 1 tsk pulver 3 gånger dagligen.