en annan typ av knarklangare …. onlineapotek.

Det enda man måste göra innan man köper receptbelagda läkemedel på nätet är att gå med på ett undantag som rensar webbplatsen och alla som arbetar för det och naturligtvis fylla i relevanta boxar med kontokortsuppgifter.

I ett par minuter på Internet, injicerbara testosteron (med spruta), hormonbehandling, humant tillväxthormon, inhalatorer astma, kraftfulla smärtstillande, antibiotika, vikt droger förlust, droger fertilitet, osv.

Beställning receptbelagda läkemedel på nätet kan vara säkert och bekvämt när patienter använder legitima onlineapotek, men det är alltför lätt för patienterna att finna sig mottagarna av förfalskade läkemedel från oseriösa webbplatser. Det stora antalet webbplatser som erbjuder receptbelagda läkemedel sätter patienter i “köparen akta” situationer som det ofta är svårt för dem att veta om platsen som de köper från är legitimt. Medan erhålla läkemedel från webbplatser som inte kräver recept eller annan standard säkerhetsåtgärder kan vara bekvämt för konsumenterna, kan det också vara dödligt.

Enligt World Health Organization, är förfalskade drogreor förväntas nå $ 75000000000 globalt under 2010, en ökning med mer än 90% från år 2005 .. och Internet är en av de största bidragsgivarna till distribution av förfalskade läkemedel till enskilda konsumenter. De som särskilt utsatta är personer som söker efter mediciner till lägre priser, som söker livsstilsläkemedel uppfattas vara pinsamt, och medvetet letar efter otillåten behandling, men alla konsumenter som köper läkemedel från okända nätet drogfördelare är i riskzonen.

Nära 10 procent av high school har använt ett beroendeframkallande, farlig receptbelagda narkotiska inom det senaste året. Detta är mer än 10 gånger hastigheten för heroinmissbruk. Endast tobak, alkohol och marijuana missbrukas oftare. Många unga människor tror felaktigt att receptpainkillers, även om de tas utan recept, är inte beroendeframkallande och är mycket säkrare än gatan droger. De säger också att receptbelagda läkemedel är “tillgängliga överallt.”

Även om vi inte vet exakt hur mycket receptbelagda narkotika missbruk drivs av köp via Internet, kan vi få en känsla av tillgängligheten av dessa droger genom att gå online och söka efter, säg, “smärtstillande utan recept.” Sökmotorer omedelbart identifiera tusentals webbplatser som annonserar dessa droger och erbjuda sig att ta någon större kreditkort för betalning. Den stora räckvidden av internet gör det så lätt för amerikanska ungdomar att köpa droger som det är för dem att köpa böcker eller musik. Om Internet inte redan den primära möjliggörare av denna epidemi, det snart kommer att bli.

Skärpta straff för säljarna av dessa läkemedel kommer inte att göra en märkbar buckla i Internet försäljning. De flesta av de webbplatser som erbjuder dessa droger är värd utanför USA, med säljarna väl utom räckhåll för USA: s brottsbekämpning. En webbplats som säljer mördare receptbelagda smärtstillande utan recept kan skapas på en dator i Uzbekistan, registrerad på en företagsadress i Pakistan och betalningar insättning till en Caymanöarna bank. Drogerna kan produceras i ett land som inte kräver recept för narkotika. Att tro att det internationella brottsbekämpande samarbetet kommer att göra denna globaliserade företag farligt för säljarna skulle vara ett tragiskt misstag.

Skärpta regler för vad som utgör en giltig online recept är viktigt om hela systemet med legitima Internet försäljning av receptbelagda läkemedel är inte att kollapsa. Men oseriösa apotek verksamma i laglösa platser kommer att fortsätta att erbjuda att sälja narkotika till tonåringar utan recept .. eller med phoniest förevändningen av ett recept .. glatt använder ovetande samarbete med amerikanska sökmotorer, Internetleverantörer och kreditkortsföretag. Vi behöver ytterligare lagstiftning för att kräva att de seriösa företag som är viktiga förmedlare i olagliga online drog transaktioner att dra tillbaka sitt bistånd.

Specifikt bör kreditkortsföretag och deras sponsrande finansinstitut förbjuda användningen av sina tjänster för olaglig försäljning av kontrollerade ämnen och ska verkställa förbudet. Ett kreditkortsföretag kan lätt identifiera kunder inom denna försäljning genom att lägga till ett test för när den får kännedom om en webbplats som erbjuder läkemedel olagligt och acceptera sitt kreditkort för betalning. När en sådan plats kan identifieras måste kreditkortsföretaget anmäla amerikanska brottsbekämpande myndigheter, som i sin tur skulle vara skyldig att anmäla Internetleverantörer, sökmotorer och paket företag leverans.

Sökmotorer som vinsten från annonser knutna till sina listor över droger namn märke källor .. sådana annonser inkluderar “Köp recept” och “Inget recept behövs. Overnighted helt lagligt. Vill du veta hur?” .. bör automatiskt ge en banner varning om att sådana inköp är olagliga och beskriva farorna med drogerna när söker efter dessa termer begärt. Dessutom bör Internetleverantörer, i ett mycket offentligt sätt erbjuda kunderna att använda spam filter för att utesluta från sina hem erbjuder för olaglig försäljning av ett kontrollerat ämne, såsom receptbelagda narkotika.

Inget av dessa steg är dyrt eller tekniskt utmanande. De företag vars tjänster underlättar online drog försäljningen till våra barn borde ha vidtagit åtgärder år sedan. Det är inte tillräckligt för kongressen att återigen försöka rikta utländska återförsäljare som är utom räckhåll för våra lagar. Det sättet att begränsa online-försäljning av farliga droger är att värva amerikanska kreditkortsföretag, sökmotorer och Internetleverantörer i kampen.

Endast en handfull webbplatser tillhöra legitima onlineapotek, som inte utfärdar droger utan ett giltigt recept från köparen. Majoriteten av de webbplatser fungerar olagligt eller internationellt, vilket gör det svårt att avgöra vilket lands lag som ska tillämpas.
Listan över droger som säljs på nätet verkar oändliga. Vissa webbplatser tar stolthet i att hävda att ha ett varierat bestånd av “svåra att hitta” receptrader medan andra? Inget recept? Ingen läkare? Inga problem!? Vissa webbplatser ber dig att fylla i ett formulär om din hälsa, ger din ålder, längd, vikt och andra mediciner som du tar medan andra webbplatser inte så kräsen om vem de skickar droger.

Receptbelagda läkemedel ges på individuell basis, vilket är innan de utfärdar något läkemedel, kommer din läkare att göra en fysisk undersökning och ta hänsyn till din historia familjens hälsa och allergier, om någon, och kommer därefter att finnas tillgängliga för att guida dig när du tar dem. Inte bara att köpa över Internet undergräva skyddsnät, är en person som också riskerar att köpa förorenad, förfalskade eller out-of-date droger. Ännu värre är tanken på självdiagnostiserande din sjukdom och själv-förskrivning. Håll dig trygg och rådfråga din läkare för alla receptbelagda läkemedel. Prova alla naturläkemedel först än att försöka förskriva läkemedel, för Det är bättre att vara säker än död.