förebygga lunginflammation genom att förstå orsakerna

Innan upptäckten av antibiotika, var lunginflammation en av de vanligaste dödsorsakerna bland människor. Numera kan det vara lätt botas med bara några piller som ordinerats av läkare. Emellertid är detta villkor hårt för att förhindra så den fortfarande kan skapa problem för många människor. Det är viktigt för människor att förstå vad som orsakar detta tillstånd för att undvika det.

Lunginflammation är en infektion i de vävnader från ena eller båda lungorna, orsakad av bakterier eller virus. Detta tillstånd är smittsam eftersom den sprids genom luften vi andas, vilket gör det svårt att undvika. Dessutom kan de mikroorganismer som orsakar detta tillstånd finnas i mat och dryck.

De första symptomen på är intensiva hosta och nysningar. Genom hosta och nysningar, är ett mycket stort antal virus sprids i luften på ett stort område. Vad kan göras i det här fallet är att täcka munnen och försöka att inte andas den luft eller fråga den som nös eller hostade för att täcka hans eller hennes näsa eller mal.

De oftast träffat bakterier som orsakar lunginflammation är Streptococcus, Staphylococcus och Haemophilus.

Lunginflammation kan förvärvas när som helst och av vem som helst i de dagliga arbetsuppgifter, på jobbet, i skolan eller på shopping. Ändå är en större risk för lunginflammation representeras av sjukhus eller exponering för vissa kemikalier, gift eller rök.

Riskerna ökar för de människor som röker, dricker alkohol, använda droger, har ett nedsatt immunförsvar eller är äldre än 60 år. Lunginflammation kan också vara dödlig för dem som redan lider av ett annat tillstånd som skadar försvarsmekanism i kroppen.

Eftersom lunginflammation kan kontaktas överallt i det dagliga livet, är det bäst att undvika infekterade människor och konsultera en läkare när de första symtomen och inte svarar på vanliga mediciner. Om tillståndet upptäcks i ett tidigt skede, det kan lätt botas med antibiotika och kommer inte att kräva sjukhusvård eller hem vilar.