hem botemedel mot kärlkramp

Anginaattack skiljer sig från hjärtattack men det verkar liknande på grund av dess bröst-krossning svårighetsgrad. Det varar i ca tio minuter. Personer med angina attacker är den idealiska kandidater för hjärtinfarkt. Det är den idealiska tecken på en förestående hjärtinfarkt. Om du redan har haft en anginaattack du kanske har ordinerats vissa mediciner. Men du kan också följa tipsen nedan för att få omedelbar hjälp:

• Gå vegetarian: Om din kost är rik på kött, smör och andra mejeriprodukter tillsammans med stekt mat, då vara säker på att dina kolesterolnivåer i blodet är som högst. Du kan enkelt sänka detta genom att följa en vegetarisk diet. Hoppa över alla animaliska produkter utom skummjölk, äggvitor och fettfri yoghurt. Människor som har valt denna diet fann svårighetsgraden och frekvensen av deras angina smärta minskar. Vegetarisk kost förebygger angina smärta och håller artärerna rengöra eftersom endast de animaliska produkter som kött, mjölk äggula och andra animaliska produkter är rika på kolesterol. De har också massor av mättade fetter som kroppen omvandlar till kolesterol.

• Välj magert och ljust kött: Men om du är en ivrig icke-vegetarian eater, välja magert kött, fisk och fågel och begränsa ditt intag till mindre än sex gram per dag. Välj nedskärningar som är mager och demontering av alla synliga fetter. Uteslut alla orgel kött såsom lever, njure och hjärta från din diet. Ta bort skinnet från fjäderfä innan tillagning.

• Öka din antioxidanter: vitamin A, C och E är antioxidanter som har visat att förhindra eller kontrollera angina smärta. Vegetarisk kost är rik på dessa antioxidanter. När din kost är rik på frukt, grönsaker och spannmål, kan du vara säker på att din kropp får alla nödvändiga näringsämnen.

• Ta acetylsalicylsyra: Med en regelbunden dos av acetylsalicylsyra som rekommenderas av läkare kan minska risken hjärtattack. En liten baby aspirin dagligen har hjälpt patienter med instabil angina, vilket är vad som händer när du vilar eller sover. Aspirin förhindrar bildningen av blodproppar. Bildning av blodproppar hindrar blodet från att strömma lätt men artärerna och som kan leda till hjärtinfarkt. Men få din läkares godkännande innan aspirin dos. Detta eftersom du kan uppleva vissa biverkningar såsom inre blödningar och det kan interagera med andra mediciner som du tar.

• Gå till regelbunden träning: Om du tränar intensivt, det finns chanser att du kan uppleva angina smärta. Men ändå träna regelbundet. Motion hjälper till att förbättra blodflödet till hjärtat och även lindrar stress som kan utlösa angina attacker. Om du är en angina patienten, kan du uppleva smärta när du öka din träning nivåer. Lösningen är att du tränar tills du börjar känna smärtan, sedan stannar tills smärtan avtar och sedan fortsätta. Du kan ta nitroglycerin tabletter för att lindra smärtan. Men i det långa loppet, kommer ett träningsprogram förbättrar motion tolerans och angina smärta förekommer endast när din träning stressen går upp.

• Vidta försiktighetsåtgärder: anginapatienter måste följa vissa försiktighetsåtgärder. Undvik inandning av koldioxid, vilket kan utlösa angina attacker, så kör i ett område från trafiken. Om du bor i staden, utöva inomhus. Träning i kylan kan utlösa angina attacker så täcker ansiktet med en halsduk.

• Höj ditt huvud: Om du har angina attacker på natten, lyfta huvudet ur sängen tre eller fyra inches att minska antalet attacker. När du sover i denna position, mer blod ansamlas i benen så att inget blod återvänder till hjärtats förträngda artärer. Detta kan också minska behovet av att ta nitroglycerin. Men alltid rådfråga din läkare innan du slutar eller minska någon medicinering.

• Håll fötterna ner: Om du inte får angina attacker natt, är det andra alternativet att sitta på sängkanten med fötterna på golvet. Detta har samma effekt som att ta nitroglycerin. Men om symptomen inte avtar, ta mediciner.

• Koppla en tid: Satsa på några dagliga avslappningsteknik som yoga, meditation, stretching eller visualisering. Metoden för avslappning är inte så viktigt än att göra det dagligen. Going for en klass är mer användbart än att läsa en tejp eller bok.