massage och dess fördelar för dig

Nuförtiden verkar det som att alla Hawking några nya “naturlig hälsa” eller “alternativ medicin” bota. Många sådana botemedel marknadsförs med pie-in-the-sky löften och svepande uttalanden om att det kan vara väldigt tufft till utvärdera. Tyvärr, de människor som säljer sådana botemedel verkar sällan sysslar med att ge några empiriska bevis för att dessa behandlingar fungerar alls. Detta är ett problem. Inte bara människor blir lurade fullfölja falska tekniker som inte fungerar, de saknar också ut på legitima de som gör!

En sådan teknik är massage, som forskning har visat sig ha många betydande hälsa och förmåner wellness. I denna artikel kommer vi att undersöka några av de mest värdefulla förmåner, som bekräftas av olika sjukhus och studier.

En av de mer kända fördelarna med massage är att de minskar ångest och stress. Detta brukar tas på tro, men senare forskning har funnit att det är faktiskt sant! Enligt medicinska elever vid University of Medicine och Dentrist i New Jersey, studenter som mottagna massage innan en tenta visade en betydande nedgång i ångest, och en ökning av vita blodkroppar. Detta tyder på att massage kan skapa en lugnare inre tillstånd innan en stressande situation, samt stärka sitt immunförsvar sysetm och naturliga försvar.

Högt blodtryck är ett stort hälsoproblem, och massage har visat sig hjälpa till att bekämpa den. A 1999 studie med titeln “Högt blodtryck och associerade symtom minskade med massage” bedrivs vid University fann i Miami School of Medicine att deltagarna i studien som mottagna två gånger i veckan massage reealized minskningar i sittande diastoliskt och systoliskt blodtryck. Lägre poäng för fientlighet, depression och ångest hittades också i studiens deltagare.

Ytterligare en annan studie visade att autistiska barn var mindre oberäknelig och okontrollerbar i sitt beteende efter mottar massage. Detta är en obestridlig fördel att varje förälder till ett autistiskt barn omedelbart skulle känna igen som värdefullt.

Förutom att kroniska medicinska problem mindre betungande, hjälper massage också människor känner sig mer bekväm i deras dagliga liv. Till exempel har forskning visat att kontorsarbetare som mottagna regelbunden massage var “mer alert, utvecklades bättre och var mindre stressade” än medarbetare som gjorde inte emot massage.

Naturligtvis en viktig orsak folk vänder sig till massage terapi är de mentala fördelar den erbjuder. Vår kropp är varken strikt biologiska (fysiska) eller strikt kognitiva (mentala), utan det är mer som hängmatta som svänger fram och tillbaka tills någon typ av balans uppnås. Av denna anledning kan de fysiska effekterna av en bra massage (lägre blodtryck, avslappnade muskler, lättare att andas) översätta direkt till ett förbättrat mentalt tillstånd, t.ex. större trygghet, lindring av psykisk stress, och förmågan att tänka mer lugnt och rationellt om problem och konflikter.

Tyvärr, vissa promotorer av massage sträcka fortfarande sanningen genom att påstå att det kan hjälpa dig att slå cancer eller olika andra obotliga sjukdomar. Det finns flera webbplatser dedikerade till dessa och andra massage myter terapi som du skulle göra klokt i att undersöka. Även om dessa upprörande påståenden inte bör tas på allvar, bör de också inte överskugga de många sanna, empiriskt-stödda fördelarna massage terapi kan erbjuda en person som har realistiska förväntningar.