medicinsk plast formsprutning – förfarande och produkter.

År 1868 utvecklade John Wesley Hyatt första plast injektion mögel, och formsprutning av plast process. Han använde kolven metod för att lyckas injicera varm, flytande celluloid, som ofta kallas den första termoplast, till en delad dö mögel. Denna process var lite förändrats fram till James Hendry byggde den första skruven mögel plast injektion 1946. Idag, nästan alla industriella och medicinska plast formsprutning använder skruven metoden.

Plast gjutning är ett mycket metodiskt och teknisk process. Således behöver experter på denna typ av tillverkande företag för att uppfylla säkerhetskraven villkor och för att vara konkurrenskraftiga på marknaden. En mycket vetenskaplig och systematisk mekanisk undersökning görs först innan du går in i denna strävan. Här har jag diskuterat några kända formsprutning av plast process som kan hjälpa dig att förstå de olika sätt det är gjort för branschspecifika plastprodukter.

Ett. formsprutning.

Exempel på användningsområden: Medicinsk plast larynxmaskanordningar komponenter, produkter laboratorium, uppsugningsanläggningar, leksaker, flygplan chassikomponenter, köksredskap, kapsyler, och mobiltelefon står.

I Formsprutning är smält plast tvingas in i en formhålighet. När svalnat, kan formen tas bort. Denna plast formsprutningsprocess är vanligen används i massproduktion eller prototyper av en produkt. Vanligtvis denna process används för att framställa plast lister där relativt höga verktygskostnaden kan motiveras av låga enhetskostnader och toleranser som inte kan uppnås genom andra formningsprocesser.

2. formblåsning.

Exempel på användningsområden: Bilar, Leksaker, fritids, rör och behållare, Medicin, hushållsarbete Vitvaror

Processen är uppdelad i tre steg: injektion, blåsning och utstötning. Formblåsning är som formsprutning av plast förutom att heta flytande plast häller ut på ett fat vertikalt i en smält rör. Formen stänger på den och tvingar den utåt för att överensstämma med den inre formen av formen. När den kyls är den ihåliga delen bildas. Utrustning som behövs i att inrätta en formblåsning företag är relativt högre än formsprutning.

Tre. formpressning.

Exempel på användningsområden: Automotive utvändiga paneler speciellt för kommersiella fordon, Radio & apparaten rattar, brickor aska och elektriska delar.

I denna typ av plast gjutning, en plugg av hårdplast pressas mellan två uppvärmda formhalvorna. Formpressning använder oftast vertikala pressar i stället för de horisontella pressar som används för injektion och formblåsning. De bildade delarna är sedan luftkyld. Priser på utrustning som används för formpressning är måttliga.

4. film insatsformning.

Exempel på användningsområden: FIM kan användas för att tillämpa tydliga reptåliga hårda rockar, logotyper, text och grafik i valfri färg eller kombination av färger på plastdelar före formsprutning.

Denna plast gjutteknik imbeds en bild under ytan av en gjuten del. Ett material som film eller tyg är införd i en form. Plast insprutas därefter.

Fem. gas bistå gjutning

Exempel på användningsområden: Platta paneler för kontorsutrustning, kapslingar Datorer, Möbler, dvs bordsskivor, Automotive paneler, Hushållsmaskiner – t.ex. kylskåp.

Även kallad gas formsprutning används för att skapa plastdetaljer med ihåliga interiörer. Partiell skott av plast följs sedan av högtrycksgas för att fylla formhåligheten med plast.

6. rotationsgjutning.

Exempel på användningsområden: Alla typer av plast mestadels ihåliga plastdelar.

Ihåliga formar packade med pulveriserad plast är fästa rörliknande ekrar som sträcker sig från ett centralt nav. Formarna rotera på separata axlar samtidigt. Navet svänger hela formen till en stängd ugn rum orsakar pulvret att smälta och hålla sig till insidan av verktygen. Eftersom formarna vänder långsamt, de verktyg flyttar in i ett kylrum. Här orsakar besprutas vatten plasten att härda till en ihålig del. I denna typ av plast gjutning, verktyg är låga och bit priserna är höga. Cycle tid tar cirka 40-45 minuter.

7. konstruktionsskum gjutning.

Exempel på användningsområden: Typiska produkter är stora papperskorgen containrar, motorväg sand containrar säkerhet och i mark bostäder för vattensystem.

Strukturell skumformning är en process för formsprutning av plast som vanligtvis används för detaljer som kräver tjockare väggar än vanlig formsprutning. Sätta en liten mängd kväve eller kemisk blåsa medel in i plastmaterialet gör väggarna tjockare. Skumning sker som det smälta plastmaterialet in i formhåligheten. En tunn plast hud former och stelnar i formväggen. Denna typ av plast gjutning kan användas med någon termoplast som kan formsprutas.

8. varmformning.

Exempel på tillämpningar: clamshells, brickor, blåsor, displayer, vakter, täcker, toton, sköldar, medicinska plast

I denna plast gjutning process, är ark av förextruderad hårdplast horisontellt uppvärmd och sugs ner i ihåliga ett stycke verktyg. När den heta plasten stelnar, överensstämmer sin form med den för formen. Verktygskostnaderna är vanligtvis låg och arb priserna varierar på maskinen.