tips för diagnos och behandling av UVI hos män

UVI är en infektion som uppstår i urinorganens. Denna infektion är främst bland kvinnor men en del män lider av urinvägsinfektion på grund av förstorad prostata. De flesta av de män lider av uretrit eller prostatit. Uretrit uppstår på grund av bakteriell infektion i urinröret medan prostatit uppstår på grund av infektion i prostatakörteln.

Urinblåsan och njurarna infektion uppstår bland män över 60 års ålder. Denna infektion uppstår på grund av närvaro av njursten som blockerar flödet av urin från urinblåsan. Därför blir urinen förorenat inuti blåsan som underlättar tillväxt och förökning av bakterieinfektioner. Få män förvärva UTI på grund av användningen av katetern för dränering av urin. Det kan också uppstå på grund av diabetes eller osäkra sexuella aktiviteter.

Därför bör du genomgå en diagnos så fort du märker symtom på urinvägsinfektion. Den läkare kommer att be dig att genomgå en urinanalys för att påvisa förekomsten av bakteriella infektioner. Han kan utföra tester för att upptäcka den typ av bakterier och dess möjliga behandling. Därför bör du samarbeta med dem så att de kan analysera omfattningen av infektionen och innebär att ge befrielse från dess biverkningar.

En majoritet av läkarna rekommenderar en antibiotikabehandling för att bota UVI. Dessa antibiotika dödar bakterien som ansvarar för den smittsamma sjukdomen. Dock bör du fylla i doseringen för att undvika återfall av infektionen i urinorganens. Du kan också konsumera över disk smärtstillande läkemedel som ger lindring från smärta som uppkommit under urinvägsinfektioner. Men är det lämpligt att konsultera en läkare innan du köper en själv.

Du kan också ta vissa dietary försiktighetsåtgärder under åsamka UVI. Helst bör du dricka 8-12 glas vatten för att skölja bakterien från urinvägarna. Du kan också dricka juice för att motverka sjukdomen. Så, tar nödvändiga försiktighetsåtgärder och genomgår rätt behandling för att bli botade från urinvägsinfektioner.