trazodonnivåerna biverkningar sömnlöshet-vad du bör veta innan du använder det för sömnlöshet behandling

En av många orsaker till sömnlöshet beror på depression som förekommer hos individer som en följd av fysisk, mental och emotionell stress. Ofta är användningen av antidepressiva läkemedel som används mot depression och en av de vanligaste biverkningarna av antidepressiva läkemedel är sedering eller inducera sömn. I detta avseende kan man lösa problemet med sömnlöshet genom att behandla sömnlöshet med dessa läkemedel. En sådan medicin som används alltmer i den senaste tiden mot sömnlöshet är trazodon. Låt oss nu ta en närmare titt på Trazodon biverkningar sömnlöshet.

Beskrivning av trazodon:
Trazodon hydroklorid är det generiska namnet Desyrel, ett läkemedel som har godkänts av USFDA för att behandla symtom relaterade till egentlig depression. Trazodon är främst ett psykoaktiva antidepressiv förening med lugnande och ångestdämpande egenskaper och tillhör en särskild klass av föreningar som kallas triazolopyridine derivat.

verkningsmekanism:
Trazodon är tydligt skiljer sig från normal tricykliska och tetracykliska antidepressiva föreningar. Den primära farmakologiska roll Trazodone inuti kroppen är att fungera som en antagonist till serotonin receptorer närvarande på nervceller, vilket delvis hämma återupptaget av serotonin, en viktig signalsubstans som överför signaler mellan nervceller och hjärnan. Serotonin är också en viktig regulator av kroppens dygnsrytm. Hämning av serotonin återupptag i nervceller ökar koncentrationen av den kemiska budbäraren i blodet, och därmed utgöra en naturlig sömn piller och framkalla sömn.

trazodon och sömnlöshet:
Nu kan ett läkemedel som aktiverar naturliga sömn mekanism i kroppen betraktas som en effektiv sömnlöshet behandling. Kemisk obalans i hjärnan, ångest och depression är viktiga orsaker till sömnlöshet eller sömnlöshet. Trazodon förändrar koncentrationen av andra kemikalier i hjärnan, vilket resulterar i kemisk balans. Detta hjälper till att stabilisera hjärnan och lindrar symptomen på depression, inklusive sömnlöshet.

Trazodon biverkningar Insomnia:
Trots Trazodon är effektiv vid behandling av sömnlöshet, är det inte ordinerats av läkare på grund av dess biverkningar som kan variera från milda till svåra och varierar från individ till individ. Vanliga biverkningar förknippade med Trazodon kan grovt delas in i:

• Behavioral biverkningar: Dessa inkluderar dåsighet, trötthet, slöhet, illamående, nervositet, kräkningar, yrsel, förvirring och oroliga koncentration.
• Kardiovaskulära biverkningar: hypertension, takykardi, andnöd, arytmier, bradykardi, hjärtinfarkt, förmaksflimmer, apné och hjärtstillestånd.
• Neurologiska biverkningar: Några exempel är kramper, huvudvärk, ataxi, migrän, nedsatt tal och ofrivilliga rörelser.
• Autonoma biverkningar: Dessa inkluderar nästäppa, förstoppning, diarré, dimsyn, överdriven svettning, inkontinens och ökade behov av att urinera.

Trazodon är ett läkemedel som ska användas för att enbart behandla kroniska fall av sömnlöshet och endast när det sker som en del av egentlig depression. I någon annan situation, kan användningen av Trazodone för sömnlöshet behandling vara extremt farligt och livshotande. I själva verket, på grund av denna skrämmande och uttömmande lista över biverkningar, har även FDA godkänt inte Trazodon för behandling av sömnbesvär. Om du planerar att ta eller tar Trazodone minns frågorna av trazodon biverkningar i depression och vara säker på att du får från din läkare information om hur du använder drogen och nödvändiga förebyggande åtgärder.