ångestsyndrom symptom

De flesta människor har någon gång eller det andra kände sig orolig, men det finns en skillnad mellan att vara orolig och har ett ångestsyndrom. En med ett ångestsyndrom upplever några symptom tills den når en punkt som de stör deras sociala liv och verksamhet.

Men även för dem med denna sjukdom, kan man få behandling på sjukhus, och det bästa är att söka medicinsk hjälp i tid. För en att söka läkarvård för ångest, måste de först veta vad tecken och symtom man bör se upp för. I detta avseende, följande är några av de symptom på ångest.

Först och främst får man ständigt spänd, orolig och på kanten. Man kan också plågas av rädsla som du vet är irrationell, men kan inte styra. Detta rädslor och spänningar kan komma att öka till mycket höga nivåer som man kan ha problem med att koncentrera med sitt arbete, skola, eller till och med familjeansvar. Andra människor upplever plötsliga och oväntade attacker av hjärtklappning och en känsla av panik, eller ens känner fara och katastrof hotar i varje hörn.

Det räcker med att konstatera att eftersom ångest är en kombination av relaterade tillstånd snarare än en enda sjukdom, kan symptomen variera från en person till en annan. Det jag vill säga att medan en person kan drabbas av intensiva ångestattacker som slår utan förvarning, kan andra panik vid tanken på någonting. Med andra ord, andra kan uppleva panikattacker som ett resultat av en tanke, som triggar oro och panik. Ändå kan andra upplever rädsla som ett resultat av fobier eller påträngande tankar. Så i huvudsak, får ångest variera från en person till en annan, men det är en vanlig sak om dem alla. Detta är det faktum alla av dem kännetecknas av en ihållande rädsla eller oro i situationer som inte normalt hota någon, eller som de flesta människor skulle känna sig hotade.

Symptomen kan även omfatta rastlöshet, problem med att koncentrera och irritabilitet. Några av symtomen är fysiska, som att dunka av hjärtat, svettningar, muskelspänning, trötthet, sömnsvårigheter, andfåddhet, yrsel, täta urinträngningar och huvudvärk.

När man märker ovanstående symptom förekommer ofta, bör de söka läkarvård omedelbart. Detta eftersom den tidigare sjukdomen upptäcks, desto lättare blir det att behandla den. Dessutom får ångest försämras snabbt i fördjupningar om obehandlad.