behandla din bihåleinflammation höger

På grund av framsteg på vår teknik en hel del bihåleinflammation behandling har redan upptäckts. Och eftersom symptomen på bihåleinflammation är desamma som de av förkylning eller allergi, kan diagnos vara missvisande.

Vanliga symptom på bihåleinflammation är huvudvärk, feber, svaghet, trötthet, hosta och nästäppa. Läkare skulle också sannolikt leta efter svullnad, ömhet och rodnad i huden över kindbenen. Genomlysning genom att lysa ett ljus i ett mörkt rum mot kinden eller pannan, efter blockeringar är också ett sätt att upptäcka bihåleinflammation.

Bihåleinflammation kan vara mycket hanterbart för de flesta människor. En hel del tekniker kan användas vid behandling av bihåleinflammation. Följande är bara några sätt att behandla en sinus-infektion.

Använda huskurer kunde behandla bihåleinflammation också. Användningen av ånga inhalator att lugna inflammerad sinus håligheter, applicera varm kompress på näsan och kinderna över det inflammerade området kan vara en tröst, tar varm dusch och dricka varmt te och massor av vätskor bara några av de tekniker som du kan prova hemma .

Bevattning är ett sätt att behandla bihåleinflammation. Sinus bevattning är att tvätta dina bihålor dagligen med saltvatten. Men om det görs på fel sätt kan det uppstå problem. Användning av för mycket salt kan torka ut bihålorna när du använder en lite salt kan öka svullnaden.

Hålla dina bihålor väl hydrerad skulle hålla slem membran från uttorkning som hindrar dina bihålor mot bakteriell infektion.

Receptbelagda läkemedel finns också sätt för sinus infektion behandling som antibiotika för att bekämpa nuvarande bakterieinfektion, avsvällande medel för att minska trängseln, mukolytika, antihistaminer och andra smärtstillande läkemedel för att minska smärta som du kan ha är några. Däremot kan alltför mycket förlita sig på droger gör dig också beroende av dem.

Kirurgi som endoskopisk sinus kirurgi som är mindre invasiv än konventionell sinus kirurgi, skulle förstora öppningarna i bihålorna för att möjliggöra dränering. Men kirurgi bör övervägas endast efter att de flesta av de behandlingar misslyckats.

Men som de flesta läkare skulle hålla, är förebyggande fortfarande bättre än att bota. Så samtidigt på tidiga stadier av sinus-infektion, behandla den omedelbart. Förebyggande kan vara så enkelt som att undvika cigarettrök och andra luftföroreningar om du har allergier. Daglig handtvätt kommer säkert att hjälpa att förhindra förkylningar samt ta på vitamin C. Undvik flyget samt om du har en förkylning eller allergi attack eftersom förändringar i lufttrycket kan orsaka ett vakuum bildas i bihålorna som leder till en hel del smärta .