behandling av fotsvamp

Det finns faktiskt inget enklare behandling för en sjukdom än förebyggande. Detta gäller även med svampinfektioner såsom fotsvamp. Men innan du kan faktiskt hindra en från att hända, måste du först veta vad som orsakar det att hända. Låt oss först få veta vad exakt är en fotsvamp.

Människor som lider av fotsvamp kommer ofta uppleva klåda i de områden mellan tårna. Detta är det område som oftast drabbas av svampen. Naturligtvis kan klåda nå även ryggen på fötterna samt skinn av tårna. Infektionen kan också orsaka rodnad i de drabbade områdena. Huden kommer ofta spricka och som ej behandlas, kan leda till blåsor. I vissa fall kan tånaglarna utveckla en gulaktig färg.

Fotsvamp som nämnts tidigare, är en svampinfektion som orsakas av organismen tinea pedis. Denna svamp kan hittas i varma och fuktiga områden såsom duschrum, gym, hus spa och även vid poolen. De överlever och förökar sig i fuktiga ställen, såsom de och följa skinn på fötterna när de har chansen.

Här är några tips på hur man kan förebygga fotsvamp svamp från att göra foten sitt hem.

Ett. Ha en sandaler

Ge inte svampen möjlighet att nå dina fötter och hålla sig till huden. När ett offentligt duschrum, på gym, i omklädningsrum eller ens i orter, se till att du bär sandaler medan insidan. Minns som tinea pedis, svampen som orsakar fotsvamp kan överleva i vattenpölar, bara väntar på att någon fot att komma nära så att de kan ansluta sig till den.

2. strumpor.

Det kan tyckas vara en riktigt enkel lösning men bär strumpor kan hjälpa dig en hel del när det gäller att förhindra förekomsten av fotsvamp. Ett nytt par strumpor kan hjälpa till i absorptionen av fukt och svett i foten speciellt när inuti en stram gummi skor. Ett råd är dock att se till att du don ett nytt par varje gång. Återanvändning dina strumpor kan bara förvärra tillståndet eller leda till en infektion, eftersom svett kan vara bra grogrund för svampen.

Tre. Torka fötterna

Efter tvättning fötterna, använd en handduk att torka av fukten torka innan du sätter på dig skorna. Se till att du torka alla områden på foten speciellt de områden mellan tårna. Det kommer också att hjälpa om du kan använda en talk pulver för att hålla fukt och svett i schack under dagen.