bor ensamma, dess upp-och nedgångar

När vi var barn, våra föräldrar måste godkänna nästan allt vi gör. Vi måste avsluta våra hemuppgifter innan vi kan titta på våra favoritprogram. Vi måste också vara i säng vid en viss tidpunkt. När lämnar huset, måste vi be om lov eller borde ha någon äldre att följa med oss.
Det är ironiskt eftersom när vi växer upp, inser vi att vara ett barn är inte så illa trots allt. De var den när ett scoop glass kan radera all vår smärta och problem.

Ingen av oss har en option. Vi kan inte stanna ung för evigt. Det kommer att komma en tid när vi måste gå ut och hitta en levande för vår egen.

Bor själv har sina fördelar och nackdelar. En av dess fördelar är att ha en egen plats. Du kan dekorera den som du vill. Du behöver inte oroa dig för att komma hem sent och eftersom du vet att det inte finns någon som väntar på dig.

Ensamboende är också bra för dem som arbetar på skift, liksom sjuksköterskorna. De kan vila när som helst på dagen, eftersom ingen kommer att störa dem. De kan förbereda sina billiga Landau Scrubs i förväg och inte oroa barnen fläckar eller rynkor dem.

En annan fördel att bo ensam är att du kan uttrycka dig mer fritt. Om du vill köpa möbler, kan du köpa den direkt utan att oroa om andra medlemmar av familjen kommer att gilla det. Du kan också göra sysslor på din egen tid och takt. Om du inte vill att diska, kan du lämna den i diskhon en stund. Ingen kommer också att kräva att du avslutar din dusch i femton minuter.
Även ensamstående är stor, det finns också ner stunder. Du kommer särskilt att känna sig ensam när du haft en dålig dag och ingen är där för att trösta dig. Det är också frustrerande om du inte har någon att dela din lycka.

Ensamboende är en utmaning också. Även om du har en ostörd sömn, kommer du inte att få omedelbar hjälp när det behövs. Om du kör sent, ingen kommer att hjälpa dig att förbereda dina saker. Om du är som sjuksköterskan ovan som förbereder sina billiga Landau Scrubs förväg, kommer att hantera dina saker inte vara ett problem. Men om du är den typen som glömmer den eftersöktes hans saker, missar du säkert din mamma.

Det känns också tomt att inte ha någon när du åker hem. Detta är emellertid en fråga om val och omständigheter. För att vara nöjd med vad du har, uppskatta de saker som du kan göra.

Ensamboende är inte dåligt. Vi får göra de saker vi vill när vi vill. Det är underbart men sorgligt på samma gång. Men alla livssituationer är så här. Om du bor med din familj, kommer det inte garantera att du alltid kommer att leva harmoniskt. Om du har en partner, kommer du inte ha roliga stunder hela tiden. Uppskatta det du har och du kommer säkert att trivas på egen hand.