Cros en kort historik

Kontrakt forskningsorganisationer eller CRO hade stadigt vunnit framgång och uppnått en topposition. Med sin framgångsrika razzia i läkemedels-och bioteknikbranschen, hade det översatt till vinster för investerare. Allt detta är nu en sak tidigare och inte längre råder, scenen har helt förändrat.

Vilket banade väg för sin segerrad var outsourcing projekt innebar skära kostnader för läkemedelsföretagen, arbetskraft och inkomster kan omfördelas till andra vägar och bistod forskningsprocessen. CRO har initierat utforskade, beredda rapporter i varje skede, genomfördes detaljerad kvalitetsanalys och sett till att allt var i synk med de regler och förfaranden som fastställts av FDA.

CRO: s erbjudande ett brett utbud av tjänster till läkemedelsföretagen, redan från produktplanering som läkemedelsutveckling, läkemedelsberedning, klinisk forskning inklusive att genomföra kliniska prövningar, klinisk forskning och andra stadier som provtagning, medicinska tjänster skrivande, preklinisk, toxikologi, och kliniskt laboratorium tjänster. Förbered omfattande dokumentation som krävs för godkännande som förenklad registreringsansökan (ANDA), eller Biologisk License Application (BLA). CRO: s effektivt och framför allt kostnadseffektivt hanteras allt.

Men från 2008 ändrade trenden och hyra tjänster av organisationer uppdragsforskning minskat och kom till ett tvärstopp. Det fanns stora uppsägningar i hela läkemedelsindustrin.

Vägledningen påverkade allt. Även företagen fortsatte sin jakt på nya läkemedelsforskning och utvecklingsforskning, harvade nya hinder som finansieringsfrågor och problem patent bolagen. Året 2008 sågar också stora kostnadsnedskärningar rör sig som anställd uppsägningar, skjuta projekt till nästa år, ändra bolagets fokus från produktutveckling till fördröjda drogutvecklingsprogram.
På grund av allt detta, inför CRO är skottsäkra och resulterade i aktiekurserna slår en all time low och deras undergång började. Det finns en annan sida av det, sparka anställda från läkemedelsindustrin medförde att mer arbetskraft redo att arbeta för lägre löner har gjorts tillgänglig för CRO: s, men det innebar också att det var en konstant press på CRO: s för att överleva och växa fram som en framgångsrik satsning.

Höjdpunkten och en punkt att notera är snarare än att fokusera på kostnader för personal, företagen måste se till en kvalitet av personal anställd.
Om trenden fortsätter, kommer det i slutändan leda till många fler frågor och problem och kommer att påverka inte bara ekonomin utan kommer också att leda till mindre forskning och utveckling, den senare frågan är viktigare eftersom det riktar sig till hälso-industrin som är viktigt och avgörande för någon nation.

En mer krångel är det kamp och fara väntar de arbetstagare som tillhör den kliniska forskningen och sjukvårdssektorn är “Vad händer?” De måste undersöka olika vägar för att hålla jämna steg med de förändrade trender och situation eller ansikte permittering och arbetslöshet eller arbete för mindre lön.