hur man tvättar ögonen efter LASIK kirurgi

LASIK är ett effektivt och relativt ofarligt förfarande. Den är kapabel att behandla flera brytningsfel, såsom närsynthet, översynthet och astigmatism. Själva förfarandet innebär nästan ingen smärta och ger snabb återhämtning. Även om visionen blir suddig omedelbart efter operationen, kommer synskärpan återställas inom ett par dagar. Men det tar ca 3 till 6 månader för brytning stabiliseras. Det är viktigt att du utför en noggrann postoperativ regim i syfte att stärka återhämtningen och undvika onödiga komplikationer.

Undvik att gnugga ögonen under åtminstone den första veckan efter LASIK kirurgi. Hornhinnefliken skär ut under operationen kräver betydande tid att läka. Onödig gnidning kan oavsiktligt förvärra såret. Du bör också ta extrem försiktighet för att undvika tvål, hårspray eller rakning lotion från att komma in dina ögon. Ögat kirurg kommer vanligtvis att ge dig en postoperativ kit, vilket kan innefatta en uppsättning öga sköldar / skyddsglasögon. Bär dem medan du sover, åtminstone för de första tre nätterna efter operationen.

För minst en vecka efter LASIK, hindra vatten från att komma in ögon, eftersom vattnet hindrar den naturliga koagulering mekanismen, och skulle kunna försena läkningsprocessen av hornhinnan. Du måste också avbryta alla simning planer för minst 10 dagar efter LASIK. Du får inte bära ögonmakeup under minst en vecka efter LASIK.

Kontakt idrott ska undvikas under minst en vecka eller så efter operationen. Dessutom, är det tillrådligt att du bär någon form av skyddsutrustning för ögonen under en period av en månad, även efter att återuppta träning och andra sportaktiviteter. Starkt solljus kan leda till ärrbildning, och därför är solglasögon rekommenderas på ljusa dagar tills hornhinnan läker.

För att sammanfatta, men du kommer att kunna återgå till det vanliga livsstil inom en vecka eller så efter LASIK kirurgi, är det viktigt att du skyddar dina ögon för att förhindra skada eller infektion. Och eftersom hornhinnefliken inte läker omedelbart efter operationen, måste du undvika att tvätta ögonen i minst ett par dagar efter operationen.

Om du hittar en LASIK kirurgi att du är trygg med, kommer du att kunna få mer information om post LASIK komplikationer.