Ögonlocket rivsår i plastikkirurgi

Reparationer fördröjs är acceptabelt medan mer livshotande skador behandlas, men det är viktigt att se till att jorden är skyddad från tryck tills penetrerande skada är utesluten, och hornhinnan skyddas från uttorkning tills locken kan repareras. Man bör alltid kontrollera för penetrerande skador när patienten är under narkos innan man börjar på reparation av ögonlocket lacerations.If världen är intakt, eller när den har reparerats, skall lock skärsår repareras. Detta bör göras innan reparation av andra ansikts skärsår, eftersom primär förslutning under omständigheter där vävnad förlust har inträffat på andra ställen i ansiktet kan orsaka stretching och svåra stängning i periokulär regionen. Den övre locket har prioritet och bör repareras innan det nedre ögonlocket. Undvik skära vävnad från ögonlocken, som även
tydligen devitaliserad vävnader kan återfå perfusion när anatomiska förhållanden har återställts. Vid reparation locken, är det viktigt att de Tarsal plattorna noggrant inriktade att förhindra ögonlock deformitet och ögonlockskanten måste vara smidig för att undvika skador på hornhinnan.

Dessa inte gapa inte och kan lämnas om små. Större, kan lätt gapande sår stängs med subkutikulär technique.Lacerations vinkelräta orbicularis fibrerna dessa har en tendens att gapa och läkning av primära avsikten lämnar en ful ärr, producera distorsion i ögonlocket marginal och dåliga funktionella resultat. Den obicularis bör stängas med avbrutna 6/0 catgut suturer. Huden är stängt med 6/0 siden eller nylon med ett everting technique.Lacerations till levator muscle.The levator kan alltid hittas under pre-aponeurotic fett pad och de avskurna ändarna bringas i beröring med 6/0 catgut eller Vicryl. Rivsår av levator aponeurosis läker spontant om mindre än hälften av dess bredd involved.When levatormuskeln allvarligt skadas kan det vara lättare att utföra en korrekt primära reparation av andra lock strukturer och reparera levator som en sekundär procedur under lokalbedövning , med hjälp av förflyttning av muskeln i upgaze att hjälpa till att identifiera den proximala änden.

I omloppsbanor trauma hos barn är det viktigt att vidta åtgärder för att förebygga amblyopi av åtgärder för att minska svullnad snabbt (is förpackningar, snabb behandling av infektioner) och tillsluter karl öga vid behov. Även om det skulle vara acceptabelt att fördröja reparation av en traumatisk ptos i en vuxen, skulle detta medföra en risk för amblyopi i ett barn och en tillfällig panna suspension bör genomföras snarast om det behövs. Det är föredraget att använda en icke integratible material för suspensionen såsom en Prolene sutur eller silikon stång så att den kan avlägsnas därefter om den ptos återhämtar sig.