övervinna de utmaningar som astma

Personer med astma tror ofta att de är annorlunda från andra och avbröt sig från det normala spel och spänning i livet. Om du har astma, titta på det som bara en annan utmaning i livet. Eftersom det är inte ditt fel att du har denna sjukdom, behöver du inte skämmas för att vara en astma patient. Det finns inget botemedel mot astma, men det kan kontrolleras om hanteras korrekt och effektiv astmabehandling program kan förbättra en persons livskvalitet i betydande utsträckning. Om adekvat sätt, kan de barn som föds med astma leva ett normalt liv och om det kontrolleras på adekvat sätt, betyder inte stoppa ditt barn ens fullfölja sin karriär inom idrotten. En effektiv astma förvaltningsplan börjar med att förstå de viktigaste aspekterna av denna sjukdom, hur man undviker de orsaker som utlöser astmaanfall och vad man ska göra i en akut situation.

Det är en sjukdom som är vanliga i barn, tonåringar samt i de vuxna. De luftkanaler vår lunga består av tusentals små rör som utför arbetsuppgiften av att föra luft in och ut ur lungorna. Astma är faktiskt det tillstånd i vilket dessa luftvägarna i lungorna påverkas orsakar luftvägarna i lungorna blir åtdragna och lungorna inte får tillräckligt med luft att andas.

Det finns många faktorer som uppmuntrar astmasymptom. Dessa faktorer kallas “triggers”. När patienten utsätts för en utlösare, luftvägarna reagerar på ett negativt sätt att bli smalare, svullet eller inflammerat. Dessa resulterar i obstruktion av luftflödet genom lungorna, vilket leder till andningsbesvär.

Några vanliga orsaker till astmaanfall finns rätt i ditt hem som mögel och kvalster. Många barn utvecklar inflammation i luftvägarna på grund av kontakt med katter och hundar hår eller ens kackerlackor. Luftföroreningar och passiv rökning är två av de viktigaste utlösande faktorer av astma både hos barn och vuxna. Många människor utvecklar även allergi från livsmedel, luftvägsinfektioner och motion.

Som sagt tidigare, kommer en effektiv handlingsplan hjälper dig att leva ett normalt liv trots astma. Prova tips för att göra din egen plan astmabehandling.

Ta samrådet från din läkare

Lär av din läkare vad de bästa sätten att kontrollera och förebygga astma är. Luftrörsvidgare och steroid är den vanligaste medicinen som används för att kontrollera astma … lära av din läkare, som den bästa medicinen i ditt fall är. Också undvika triggers. Lär de förebyggande åtgärder när du känner att en attack är på väg. Gör inte misstaget att överge de verktyg astmabehandling som dagliga förebyggande mediciner och topp flödesmätare om du går fint fiende en fortsatt tid. Också gå på regelbundna lung kolla upp. Således lära sig att vinna över astma och inte låta det dominera över ditt liv.

Sluta röka

De röker på cigaretter, pipor eller cigarrer är de mest skadliga triggers som förvärrar känslan av astma i dig. Så att sluta röka är den bästa lösningen för att undvika astmaanfall.

Få kontroll över din miljö

Håll ditt hem rent och dammfritt. Var extra noga med att bryta mögel och mjöldagg. Undvik också husdjur. Passiv rökning kan leda till inflammation i luftvägarna, så försök att hålla sig borta från de röker andades ut av en rökare.

Lämplig övning

Du är en astma patient betyder det inte att du inte kan göra någon fysisk aktivitet. Yoga och simning är två övningar helt lämpliga för astmapatienter.

Således efter en astma handlingsplan du kan vara aktiv och frisk och delta i normala förehavanden på i livet.