rating läkare-vad betyder det för läkaren

Gör inga misstag, de enda som gynnas av att inte ha ett klassificeringssystem är de folk i managed care. Deras främsta mål är att fylla sina böcker med så många namn som möjligt, skapa en illusion av val för sina kunder och patienter. De ökade siffrorna på sina böcker skapar konkurrens mellan läkare och den oundvikliga nedåtgående bild i intäkter som vi har bevittnat under de senaste åren. Nu, naturligtvis, dessa läkare inte har samma nivå av skicklighet, erfarenhet eller utbildning. Patienterna har ingen möjlighet att veta detta. Läkaren har inget enkelt sätt att sprida denna information. Managed care verkligen inte vill att deras kunder att veta! Ett betygssystem är helt klart ett sätt att rätta till detta.

Betyg Systems: gör de straffa läkare?

Det antas att systemen är rättvisa och öppna, har klassificeringssystem potential att stoppa det oundvikliga nedåtgående spiral i resultatet. Rättvisa och öppenhet innebär att läkaren har tillgång till de element som definierar hans / hennes poäng och att han / hon är i stånd att kontrollera och rätta till dessa.

I avsaknad av ett klassificeringssystem, varje ny läkare som akademiker läggs till en ansiktslös pool på samma nivå som de mer erfarna. För förvaltas vård innebär fler nummer, mer konkurrens och mindre intäkter.

Ett riskklassificeringssystem upprättar en hierarki. De nyutexaminerade slots till en etablerad nivå och konkurrerar inom den nivån. När han får mer erfarenhet, får fler kvalifikationer, eller har fler betyg från sina patienter, flyttar han till en annan nivå och kan konkurrera om svårare patienter.

Fördelen här är att med mer resultat per tidsenhet, är han bättre på att umgås och ge en annan nivå av service till sina patienter. Alternativt, kan han / hon föredrar att stanna på samma nivå, se fler patienter, men hänvisa ut de svårare. I båda fallen får man inte nödvändigtvis tjänar mer än den andra – men de skulle säkert inte tjänar mindre. Dessutom kommer de att fortsätta att ge vård på den nivå som passar dem bäst.