tecken, symptom och behandling för lungtuberkulos

Vanligtvis Tuberkulos, även kallad TBC, orsakas av bakterier som sprider sig till lungorna och infekterar det området. Det kan lätt spridas från person till person eftersom det sker i luften droppar och när en person nyser eller hostar, dropparna flyger ut ur munnen och kan smitta en annan person. Detta är den primära versionen av TB. Merparten av tiden, kommer människor att återhämta sig från denna typ av TB, särskilt i USA.

När man är äldre eller ett barn, eller någon med en mycket svagt immunförsvar, till exempel någon som har aids eller är på kemoterapi, har diabetes, har en mycket större chans att smittas av det. Och vissa människor har det men det förblir vilande i flera år och inte dyker upp förrän år senare. Om du är i kontakt med människor som har det eller om du har en dålig och ohälsosam kost, då du har en högre chans att få det. Även om du bor i ett mycket trångt område, kanske du också påverkas av sjukdomen. Och i hela befolkningen i stort, om det finns en höjd av HIV-infektioner och en ökning av fattiga folken, då TB kommer att vara mer benägna, liksom.

Några symptom på sjukdomen är hosta, hosta upp blod, samt några överskott nattliga svettningar. Trötthet och slöhet kommer att följa en feber och du kan förlora massor av vikt, även om du har sjukdomen. Du hittar också att det är mycket svårt att andas och bröstet kommer att göra ont och du kommer att rossla och kippa efter luft, alltför. Det finns många olika sätt att diagnostisera sjukdomen, såsom att se om det finns förstorade lymfkörtlar i halsen, vätska i lungorna, och sprakande typ av andning. Läkaren kan utföra en biopsi av drabbade områden eller ens en kista datortomografi eller röntgen för att se vad som händer i dina lungor. Du kan också ha ett hudtest, som kan avgöra om du har det så bra. När resultaten kommer in, kan läkaren avgöra vilken del av sjukdomen du befinner dig i och olika behandlingsalternativ är tillgängliga, såsom rifampicin och isoniazid, två läkemedel som ges för att hjälpa till med att bekämpa och besegra TB-bakterierna. Både pyrazinamid och etambutol finns också läkemedel som utdelas bekämpa det, eftersom de har testats i labb som stora medel i kampen mot den.

Det är dock mycket viktigt att ta alla de givna piller och att se till att oavsett hur många som behövs, är ingen hoppas eller glömt. När människor glömmer att ta lite, börjar det svårare att bekämpa bakterierna och sedan sjukdomen kvar i kroppen och sedan bli resistenta och då inte längre kan elimineras från kroppen. Ibland kan en vårdgivare eller hem sjuksköterska behövs för att se till att patienten tar all medicin ges, för det är viktigt att medicineringen inte är övergiven och att den konsumeras på regelbunden och omsorgsfull basis.