traditionell kinesisk medicin (TCM del 2)

Fortsättning från TCM Del 1

Om du tittar noga på de flesta akupunktur diagram du oftast se meridianlinjerna på diagrammet och tryckpunkter är på linjerna.

De flesta akupunktörer kommer först prata med klienten / patienten och att patienten fylla i ett frågeformulär på ungefär samma sätt som en vanlig västerländsk medicinsk kontor. Då kommer akupunktör göra åtminstone en version av traditionell kinesisk medicin diagnos. Det finns många olika diagnosmetoder, inklusive men inte begränsat till att titta på tungan eller ögon eller slutet av fingertopparna men den vanligaste traditionella metoden är Pulse diagnos. Avancerade mästare kan diagnostisera med synen.

För att utföra puls diagnos akupunktör kommer att placera sina fingrar på palm sidan av handleden och känna energin flöda genom den mjuka vävnaden i handleden. Den förnimmelser kännbara för är en snabb , långsam, extra stark eller extra svag puls i den ena eller den andra av meridianer. Dessutom är utövaren känsla för värme / torrhet eller väta och / eller eventuella känslan som skiljer en meridianen från de andra. Någon skillnad i känsla indikerar en obalans i ett eller flera meridianer som i sin tur återspeglar fysiska problem eller sjukdomar. Tanken i akupunktur är att genom att justera meridianer det fysiska tillståndet även bör förbättras. Ett mycket känsligt handlag krävs för att diagnostisera detta sätt men det är bara en fråga om praktik för att lära sig det.

När diagnosen har gjorts sedan akupunktör kommer att överväga de behandlingsalternativ och för in nålar i kompenseringspunkterna. Därefter använder TCM läkaren känslig kontakten igen att vända och justera nålarna så att de är att påverka flödet av Chi genom meridianerna och därmed justering av Chi flödet genom hela kroppen. Flera uppföljande behandling kan krävas för att få kroppen att gå tillbaka till balans och att fullt ut acceptera chi flödesjustering.

Historiskt, i Kina när nålar har förts in i patienten då TCM utövare kommer att påverka chi flödet genom att använda sina händer och fingrar för att styra chi genom barren utan att vidröra nålar eller patienten. Denna metod är sällan praktiseras idag som de flesta utövarna inte har den kunskap eller kompetens som krävs för att korrekt göra det. Dessutom kan Chi flödet riktas utan nålar. Använda energi för att styra flödet av Chi lärs ut i våra mer avancerade program.