vara medveten om njure infektion

En njure infektion är kritisk och kunna åstadkomma en varaktig skada. Du kan förstora njurinfektion i alla åldrar. Även om det inte är så vanligt, är det vanligare hos kvinnor än hos män. En njurinfektion kallas också som pyelonefrit

I många fall, bakterier flytta initialt till urinröret. När bakterier växer, kan en infektion ske. En infektion begränsad till urinröret heter uretrit. Om bakterier reser till urinblåsan och utvecklas, en urinvägsinfektion som kallas cystit effekter. Om infektionen inte behandlas snabbt, kan bakterier flytta ytterligare upp urinledarna att växa och infektera njurarna.

En allvarlig njurinfektion börjar plötsligt med akuta symtom. Efteråt upphör snabbt. En kronisk njurinfektion förstorar brådska, utvecklas gradvis sämre, och hänger på. Den kroniska typen kan orsaka njursvikt.

Det är betydelsefullt att detektera vilken bakterie påverkar infektionen. Detta kommer att tillåta en läkare att rekommendera rätt antibiotika. Ett urinprov krävs för att detektera bakterien. Det är förmodligen det enkelt test som krävs för kvinnor som annars är bra, men förstora cystit som rör sig framåt till en njurinfektion.

Ytterligare tester rekommenderas möjligen under vissa omständigheter. Till exempel, om en njursten eller en njure abnormitet är tänkt. Tester är också mer möjligt att rekommenderas för män och barn, och för någon med kronisk njur-infektioner.

Om den inte behandlas på rätt sätt, kan njurinfektion skada varaktigt njurarna eller sträcker sig till blodet och producera en allvarlig infektion. Punktliga medicinsk övervägande är nödvändig.

Antibiotika är den vanliga behandlingen för njurinfektion. Du kan få många steg för att hjälpa att sätta upp en njurinfektion i första hand.

Relentlessly sjuka patienter med njur-infektioner kan vara på sjukhus tills de kan få vätska och såg-för droger på egen hand.

En mängd olika läkemedel är tillgängliga för att minska smärtan av en njure infektion. En värme skydd kan hjälpa också.