allt om ambrosia allergi

Ragweeds växter kan vara av två typer – den välbekanta ambrosia växt och den gigantiska ambrosia anläggningen. Det är inte den ser att de inkluderar i frekvent å andra sidan sin förmåga att generera ragweed allergi. Dessa två anläggningar är på fel för en majoritet av fallen foder feber som eventualize varje höst på den nordamerikanska kontinenten. Man har uppskattat att hela 10-20% amerikaner är drabbade med foder feber alla år. Den växter invigningen blomningen i mitten av sommaren och allmänt leva på fram till augusti, även om vissa kan blomma gå upp till en ålder temperaturen börjar sjunka.

Dessa växter fördel vinden som ett sätt att pollinering. För detta syfte varje planta producerar över en miljard pollenkorn varje säsong. Dessa pollenkorn är det centrala målet för allergier. Den Hitch börjar midsommar när pollenkorn släpps av mogna blommor. Den frigjorda pollen sägs vara den tätaste i landsbygdsområden förtjänade efter gryning. I tätorter är detta höjdpunkten nås mellan 10:00 till 15:00. Den pollenkorn bilagan en styrka på kommuteringen acceptabla avstånd och håll varit initiera 400 miles frånvarande i haven. Avståndet de är kapabla att gå är huvudsakligen böjd av vädret. Lägre temperaturer och duggregn tenderar att hämma deras rörelse.

När en man utsatt för ambrosia allergi inhalerar pollen, de börjar att visa symptom på grovfoder feber. De mest transparenta symptomen bär en rinnande näsa, en uppstoppad näsa, pustade kliande och / eller upp ögonen, och klåda i näsa och svalg. Vissa individer kan dessutom mogna långt expanderade DYSTER komplikationer i mode av astmaattacker, akut bihåleinflammation, svår huvudvärk och störd eller otillräcklig sömn.

Dessa symtom är tomma men våra kroppar resistenta process reagerar mot ett främmande föremål, i denna svåra situation pollen. De som är överkänsliga mot pollen från ambrosia och andra växter, i huvudsak hålla en otvivelaktig känsligt bevis utveckling som trycker in överväxeln i en armbåge fett att befria grund av pollen.

Även om dessa symtom är tecken på ambrosia allergi, är det validerade diagnos sulan nås efter en medicinsk uppsats, som i allmänhet innebär en hud / lapptest. I ett sådant test, är en liten grupp av huden utsätts för ambrosiapollen. Reaktionen av huden bestämmer om eller inte en uttrycklig är mottagliga för den. De som är obenägna testamente indikation deras hud fungerar genom svullnad och blir röd. De kommer vidare eventuate till ytan kliande.

En recitera som delvis har finansierats av Pfizer Inc., har dessutom visat att personer ovilliga att ambrosia igen kan mogna eller visa sådana symptom som depression och sjukdomskänsla. Denna retbarhet tolkas allmänt som “känslan låg” och “mentalt trött.” De tre skäl tillskrivs detta inkluderar:

Ett. Den fysiska sjukdom och obehag tar en vägtull på dem.
2. Den brist på sömn på bete feber påverkar deras intellektuella positivitet.
Tre. Möjligheten att allergin direkt påverkar hjärnan.

I läget för halm feber och ambrosia allergi, är att förebygga definitivt större än att bota. Vissa åtgärder du kan dra för att försäkra dig att undvika exponering för pollen (som allt mer som möjligt) inkluderar:

Ett. Att hålla sig à jour med pollen räkna registreras i din region. Förutsatt räkningen råkar vara ovanligt hög, i allmänhet det rapporteras på nyheterna. Alternativt, dubbel o upp pollen räkna i ditt bosatt område, på internet. Fortsatta din semester så du kan flytta tillfälligt för att undvika ambrosia säsongen. Skapa övertalade dock att den lägenhet du besöker inte hog motsvarande problem.
2. Vistas i ditt territorium med windows stänger tätt och med luftkonditionering – helst med ett Formidable Efficiency Particulate Air (HEPA) – mycket hjälper till att samla din inomhus område obetalda av pollen.
Tre. Ta kontakt med din kommun läkare till juvel håll djupare ungefär immunterapi.

Ragweed Allergy. Antihistamin läkemedel är den mest våldsamma för dem som är drabbade.