hem rättsmedel för huvudet löss

En av de vanligaste parasiter som finns på vår kropp är huvudlöss (Pediculus capitis). Vi är dess ödmjuka värdar på vem dessa parasitiska insekter trivs. Dessa finns främst i hårbotten som också råkar finna sin väg på din hals och ansikte. De sex axel som benen greppar håret för bättre rörlighet. Huvudlöss återspeglar bristande hygien och sanitet, men många gånger är detta emellertid inte fallet. Barn är de vanligaste värdar för dessa parasiter på grund av den dagliga interaktionen med antalet barn. En enkel head-to-head kontakt med den smittade personen kan öppna Pandoras ask.

Andra metoder för att överföra detta tillstånd är att använda kammar, handdukar sharing, hattar liknande produkter relaterade till ditt hår. Löss kan inte överleva i mer än 24 timmar utan utfodring. Deras främsta energikälla är genom att suga blod från värdens kropp. Du hittar tre typer av löss-ägget även känd som nit, nymfen och vuxna. Det vanligaste symtomet gång smittade av huvudlöss är en kittlande känsla känns i håret samt ständig klåda på grund av betten. Du kan hitta olika typer av löss som huvudlöss, löss kropp och blygd löss.

egenvård åtgärder

• Du kan använda lus eller nit kammar som är av stor hjälper till att minimera sin befolkning.

• alltid hålla håret välpreparerade och ren genom att använda rätt schampo.

• Tvätta håret varje dag och hålla den ren kan bara vara en av de avskräckande för att avvärja detta problem.

• Going skallig eller har kort hår gör det lättare att ta bort löss.

• Håll din omgivning ren.

• Om du påbörjar behandlingen ihåg att rengöra allt runt samtidigt för att förhindra nytt angrepp.

hem rättsmedel för löss

I ditt vanliga schampo Blanda 3 msk olivolja, 1 tsk tea tree olja och 1 tsk eukalyptusolja. Använd denna lösning och täcka huvudet tätt med en plastpåse i en halvtimme och skölj sedan bort det. Detta kan användas som ett botemedel för att bekämpa dessa inkräktare.

Efter tvättning håret tillämpa majonnäs över hela hårbotten. Håll det över natten genom att täcka det. Skölj det nästa morgon och ta bort löss med hjälp av en luskam. De löss skulle glida genom håret med lätthet.

Applicera vaselin fritt på din hårbotten att kväva och ta bort lössen. Det kan vara tröttsamt affären som vaselin är inte så lätt att ta bort. Innan du tvättar kan du ansöka majsmjöl för att göra processen enkel.

Gör ett hopkok genom att blanda 20 droppar vardera av eukalyptus eterisk olja och tea tree olja, droppar 10 vardera av anis eterisk olja och citronolja med 75ml olivolja. Apply detta på ditt hår och lämnar det i en timme. Senare, tvätta den för att få positiva resultat.

Du kan gnida Listerine antiseptisk munvatten på din hårbotten. Det kan hända att döda löss på grund av närvaron av eteriska oljor såsom eukalyptol, tymol, mentol och metylsalicylat och alkohol.

Du kan göra en lösning av baby olja eller någon annan mineralolja med lika stor andel av ättika. Tillämpa detta på ditt hår. När släcka glöden med denna lösning täcker håret för en timme före schamponering det. Detta kan bidra till att minska de löss på grund av de inkommande egenskaper ättika och oljan.

Varning: Läsaren av denna artikel bör iaktta alla försiktighetsåtgärder när den följer instruktionerna på huskurer från denna artikel. Undvik att använda någon av dessa produkter om du är allergisk mot det. Ansvaret ligger hos läsaren och inte med webbplatsen eller författare.