kan du få gratis behandling för bipolär sjukdom

Tyvärr har många människor med bipolära symptom inte kan få den behandling, mediciner och stöd de behöver på grund av ekonomiska svårigheter. Det finns ett alternativ, dock.

Vissa personer med bipolär sjukdom får medicinering och / eller psykosocial behandling utan kostnad genom frivilliginsatser att delta i kliniska studier (kliniska prövningar). Kliniska studier innebär den vetenskapliga utredningen av sjukdom och behandling av sjukdomar hos människor.

Kliniska studier i psykisk hälsa kan ge information om användbarhet för ett läkemedel eller en kombination av behandlingar kan effekten av ett beteende-ingripande eller typ av psykoterapi, tillförlitligheten av ett diagnostiskt förfarande, eller framgång för en förebyggande metod.

Kliniska studier vägleda även forskare i att lära sig hur sjukdomen utvecklas, fortskrider, minskar, och påverkar både kropp och själ. Miljontals amerikaner diagnosen psykisk sjukdom leva hälsosamma och produktiva liv på grund av information som upptäcks genom kliniska studier.

Dessa undersökningar är inte alltid rätt för alla, dock. Det är viktigt för varje individ att noga överväga de eventuella risker och fördelar med en klinisk undersökning innan ett beslut om att delta.

Under senare år har National Institute of Mental Health (NIMH) infördes en ny generation av “verkliga” kliniska studier. De kallas “real-world” studier av flera skäl. Till skillnad från traditionella kliniska prövningar, de erbjuder flera olika behandlingar och kombinationer behandling.

Dessutom syftar de till att omfatta ett stort antal människor med psykiska störningar som lever i samhällen över hela USA och får behandling inom en mängd olika inställningar. Individer med mer än en psykisk sjukdom, liksom de med co-uppstående fysiska sjukdomar, uppmanas att överväga att delta i dessa nya studier.

Det huvudsakliga målet med de verkliga studierna är att förbättra behandlingsstrategier och utfall för alla människor med dessa sjukdomar.

Förutom att mäta förbättring av sjukdomssymptom, kommer studierna utvärdera hur behandlingar påverkar andra viktiga, verkliga frågor såsom livskvalitet, förmåga att arbeta, och social funktion. De kommer också att bedöma kostnadseffektiviteten för olika behandlingar och faktorer som påverkar hur väl människor stanna på sina behandlingsplaner.

Den systematisk behandling Enhancement Program för bipolär sjukdom (STEP-BD) söker deltagare till den största någonsin, “real-world” studie av behandlingar för bipolär sjukdom. Om du vill veta mer om STEP-BD eller andra kliniska studier, se om kliniska prövningar sida på NIMH webbplats www.nimh.nih.gov, besöka National Library of Medicine: s databas för kliniska prövningar på www.clinicaltrials.gov, eller kontakta NIMH .