medicinska frågor besvarade sanningen, myten, och den busted

Följande medicinska besvarade frågor är vanliga mentala missuppfattningar som ledde till en över tiden stigma. Dessa medicinska frågor besvaras enligt deras vanlig myt formulär följt av sanningen bakom deras påståenden.

Myt: Bad föräldraskap kan i slutändan leda ett barn till psykisk sjukdom

Denna tro är ett faktum. Många psykologiska experter tror och är överens om att psykisk sjukdom också kan orsakas av fysiska trauman. Den vanligaste orsaken till psykisk sjukdom ligger fortfarande på en persons genetiska mottaglighet. När den kombineras med olika riskfaktorer, såsom fysisk och verbal misshandel, kan det i slutändan leda till en psykisk störning.

Myt: Att låta ditt barn äter massor av söta kan göra dem hyperaktiva

Denna tro är 100% falskt. I en studie, som genomfördes två barnläkare en dubbelblind, randomiserad och kontrollerad försök till 12 barn. Resultatet visade ingen skillnad i deras beteende mellan något av barnen. Testet använde sig av naturliga och konstgjorda socker källa.

Myt: De flesta av kroppens värme är diffus genom huvudet

Denna tro är 90% FALSKT. Även om det är sant att huvudet befriar värme, kan påståendet uppgå endast till 10% medan resterande 90% är utsläpp via olika delar av kroppen. Därför är denna myt delvis falskt.

Myt: Dricka 8 glas vatten varje dag kan göra kroppen frisk

Denna tro är faktiskt 100% falskt som har sitt ursprung i det sena 1940-talet. Ursprunget till denna myt går långt tillbaka i år 1945 när en amerikansk byrå meddelade en nyhetssändning om människokroppen behöver 8 glas vätska varje dag. Termen vätska som de har meddelat inkluderat alla former av vätska från alla typer av livsmedel. Detta hälsa bulletin utvecklades så småningom över tiden från ordet “flytande” till “vatten”. Slutligen idag, är ‘8 glas vatten “populärt praktiseras.

Myt: Öva sprickbildning i knogarna kan orsaka kronisk artrit

Denna tro är 100% falskt. Det finns många orsaker till artrit, och sprickbildning knogarna inkluderar inte dem. Ljudet råvaror från knogarna när de blir knäckt är faktiskt ljudet av bubblan spricker. Över tiden eller om det görs överdrivet, kan det orsaka gemensamma finger svaghet men såvitt artrit är berörda, det är omöjligt.

Dessa medicinska besvarade frågor har kontrollerats för att vara sann och saklig. För mer information kan du besöka olika medicinska frågor platser för ytterligare kontroll.