ny ledning till rökavvänjning behandling

Folk vet att rökning är dåligt för hälsan av flera skäl, men denna kunskap inte ofta gör stor skillnad för majoriteten av rökare. Ett nytt forskningsresultat om nikotinberoende kan berätta varför. Enligt denna nya studie, kan exponering för nikotin under lång tid öka antalet nikotin acetylkolinreceptorer i hjärnan. Du kan finna det svårt att sluta röka, eftersom dessa nikotinreceptorer behöver regelbunden stimulans för att hålla dig från att känna upprörd eller rastlös. Strax efter att röka, dessa receptorer blir avtrubbade nikotin, vilket leder till en känsla av självförverkligande och tillfredsställelse för dig. Du känner behov av att röka igen efter en tid eftersom du återigen måste desensitise den redan ökade antalet receptorer. Detta sätt, går den onda cirkeln om.

Betydelsen av denna nya studie kan bli långtgående. Först, det visar hur rökning kan ha en cyklisk effekt på hjärnan, vilket gör det mycket svårt för dig att motstå frestelsen att fortsätta. Det andra ger det hopp att finna en drog som selektivt kan arbeta på acetylcholinereceptors att permanent döda en din önskan om rökning. Rökavvänjning behandling kan göras mer effektiv än den är nu, om ett sådant läkemedel kan formuleras.

För närvarande, men har du ett FDA-godkända receptbelagda läkemedel som heter Champix för att bekämpa dina tobaksberoende. Vareniklin, den aktiva substansen i detta läkemedel, fäster vid nikotinreceptorer i hjärnan och förhindrar nikotinet från att stimulera dem. Det fungerar också på ett hormon som kallas dopamin för att hjälpa dig att vänja sig vid frånvaron av nikotin.

Säkerheten och effektiviteten profilerar av Champix vareniklin är ganska imponerande. Kliniska prövningar visar att regelbundna rökare tar detta läkemedel är 4 gånger benägna att sluta röka jämfört med personer som inte tar det. Det är också testad för att vara dubbelt så effektivt som bupropion, en annan populär anti-röka drogen.

Medan du tar Champix kan du uppleva biverkningar som yrsel, illamående, buksmärtor, trötthet och sömnsvårigheter. Abstinensbesvär såsom rastlöshet, ångest och irritabilitet kan också besvära dig upp till 4-7 dagar efter att du fått din sista cigarett. Ett effektivt sätt att övervinna abstinensbesvär är att ställa dig själv en sluta datum och börjar ta Champix en vecka innan det. Det kan hjälpa dig att snabbt klara av alla oroliga känslor du kan ha efter att sluta.

Kom ihåg att du inte får ta detta läkemedel utan en läkares godkännande.

Andra befintliga sluta röka behandlingar inkluderar nikotinersättning (NRT) och cold turkey. Det uppskattas att NRT kan hjälpa cirka 15% regelbundna rökare att sluta röka för gott. Cold turkey, å andra sidan, kan hjälpa cirka 12% rökare att sluta röka och inte börja om igen upp till ett år.

De flesta experter är nu överens om att den sanna hemligheten till en framgångsrik rökavvänjning ligger mer i din beslutsamhet än i yttre hjälpmedel. Du kan hoppas på den nya forskningen för att få ytterligare fart och kanske pressa fram en kraftfull anti-rökning medicin, men om du inte är redo att kämpa tobak på egen hand och uppmuntra andra rökare att göra samma sak, kan den globala kampen mot cancer aldrig vara vunnit.