propecia finasterid – viktiga dos Regler

Propecia finasterid är den mest effektiva drogbehandling för manligt håravfall. Det är den första orala behandlingen – i tablettform – som hjälper till att stoppa ytterligare håravfall samt främjar ny hårväxt hos män som ordinerats denna behandling för manligt håravfall.

om propecia finasterid

Propecia finasterid förskrivs till män som lider av manligt håravfall, som också är känd som androgen alopeci. Finasterid i Propecia är den aktiva ingrediensen, som verkar genom att sänka dihydrotestosteron eller DHT nivåerna i hårbotten. Även ett viktigt könshormon, försvagar DHT i hårsäckarna i hårbotten, så småningom leder till hår falla.

Propecia är inte för alla. Den är speciellt utformad för män som lider av manligt håravfall. Det är inte en säker håravfall behandling för kvinnor och barn. Innan du tar Propecia, bör män som lider av manligt håravfall genomgå ett ordentligt samråd med en läkare för att få ett giltigt recept, vilket är en förutsättning för att köpa Propecia från offline eller online-apotek. Om du väljer att köpa med hjälp av online-metoden, då måste du se till att den valda online källa genomför ett samråd på nätet eftersom det är obligatoriskt.

När ska du inte ta Propecia?

Eftersom Propecia finasterid är ett receptbelagt piller, bör du skaffa det inte olagligt eller utan en remiss från en läkare. Dessutom bör du inte ta Propecia för håravfall behandling om:

• Du är allergisk mot finasterid eller något av de inaktiva ingredienserna i Propecia
• Du får det i en slits eller manipulerats förpackningar online eller från en lokal apotek
• utgångsdatumet på din Propecia pack har passerat

Vem bör inte ta Propecia?

Propecia ska inte tas av män utan en läkares rekommendation, eller utan att diskutera det med sin personliga läkare. Det är ett receptbelagt piller som kan orsaka vissa oönskade biverkningar bland användarna. Om du tar Propecia trots att stödberättigande, kan det få allvarliga följder i vissa människor.

Hantering krossade eller brutna Propecia tabletter med bara händer kan vara skadligt för gravida kvinnor eftersom de ofödda fostret kan få allvarliga fosterskador. Därför är det lämpligt att lagra Propecia tabletter säkert där kvinnor inte behöver röra den och speciellt ut räckhåll för barn.

Medan du tar en konsultation för Propecia, bör du berätta för din läkare om dina befintliga medicinska tillstånd eller om du har haft någon tidigare. Dessutom, informera din läkare om dina allergier mot vissa mediciner, livsmedel, konserveringsmedel eller färgämnen. När genomgår en konsultation online, måste du också tala om liknande detaljer i online-enkät som tillhandahålls till dig av din valda online-källa eller klinik. När du ger alla detaljer, är läkaren bättre kunna bedöma din rätt till Propecia på ett mer genomgripande sätt.

Även en effektiv behandling för manligt håravfall, kan Propecia orsaka några möjliga biverkningar bland användarna. Några av de vanligaste biverkningarna av Propecia minskar lust för sex, milda erektionsproblem, eller minskad mängd sperma under samlag. Dock förekommer dessa biverkningar inte i alla män som tar Propecia för håravfall behandling.

Propecia är också förknippat med vissa sällsynta biverkningar såsom hudutslag, klåda, svullnad eller ömhet i bröstet, nässelfeber, och även smärta i testiklarna. Du bör omedelbart söka medicinsk hjälp om du känner något obehag under behandlingen eller lider av något av de ovan nämnda Propecia biverkningar.

Hur ska förvaras Propecia tabletter hemma?

Oavsett om du köper Propecia online eller offline från en lokal licensierade apotek, är det mycket viktigt att du följer de säkerhetsanvisningar som finns på denna manligt håravfall behandling. Du bör hålla Propecia tabletter i en sval, torr plats där temperaturen är under 30 º C. Värme och fukt kan förstöra eller ändra den kemiska sammansättningen av dessa tabletter.

Den viktigaste säkerhetsaspekten är att dessa tabletter får aldrig lämnas i öppen och bör alltid förvaras utom räckhåll för barn. Det bästa sättet är att sätta medicinen i ett låst skåp där barnen inte kommer att kunna nå.