Sex tips för att köpa läkemedel på theinternet

Planerar du att köpa dina mediciner på nätet? Akta du kan luras av tjänster som är verksamma i tredje världens nationer. Läs mer för att ta reda på om de eventuella riskerna med att köpa läkemedel på nätet och hur du kan skydda dig själv.

Hur du skyddar dig – Sex punkter att se upp för

Leta efter följande på apoteket hemsida innan köp:

. 1) Registreringar och licenser: Alla legitima apotek är anslutna / godkänts av en tillståndsmyndighet. Så kolla hemsidan för att hitta tätningen / logotyp för godkännande.

För brittiska medborgare: Om du är folkbokförd i Storbritannien, först kontrollera om apoteket säljer varor på nätet är anslutet till Royal Pharmaceutical Society of Great Britain (RPSGB). Varje apotek anslutna till RPSGB kommer att ha en tydlig logotyp som representerar samma på sin förstasidan / startsidan.

För bosatta i USA: Kontrollera om apoteket är licensierad av staten styrelse apotek. Du kan kontrollera nabp.info att få en lista över statliga styrelser apotek. I tillägg, kolla förstasidan av webbplatsen för att se om webbplatsen har en VIPPS tätning. VIPPS står för Verified Practice Internet Pharmacy webbplatser och webbplatser med denna tätning är 100% legitima. Efter att hitta Seal Klicka på tätningen för att kontrollera om licensen är giltig. Länken tar dig till vipps.nabp.net hemsida där du bör kunna hitta en verifieringslänk

2) Kontaktuppgifter:. Finns apotek som säljer förfalskade läkemedel i allmänhet baserade i tredje världens länder. Så kolla att hitta där apoteket ligger. Köp läkemedel endast på apotek belägna i USA om du är bosatt i USA eller Storbritannien om du är folkbokförd i Storbritannien. Alla legitima webbplatser innehåller korrekt information tillsammans med uppgifter om namnet på företagets ägare och föreståndare apotekspersonal.

. 3) Professionell Support: Ring apoteket för att se om de har äkta stödresurser och en arbetande amerikanska telefonnummer. Också ta reda på om de har en legitimerad apotekare tillgänglig för att sköta kundernas frågor

4) lagliga metoder:. Över disk droger kan säljas utan recept från det är olagligt att sälja receptbelagda läkemedel utan recept från en legitimerad läkare eller sjuksköterska. Gör det till en vana att inte köpa receptbelagda läkemedel från webbplatser som inte kräver att du kan presentera ett recept från läkare innan du säljer läkemedlen. Detta är olagligt och webbplatser som tar till detta är i allmänhet bedräglig

. 5) Rätt sekretesspolicy: Leta efter sekretess-och säkerhetspolicy på hemsidan som är lätta att hitta och lätt att förstå.

6) Säker betalning gateways:. Kontrollera om webbplatsen använder säkra betalning gateways för att behandla din beställning online. Du kan identifiera en säker gateway genom att titta på “https” Logga in webbadressen till betalning gateway. Bokstaven “S” står för “säker”

Ser kan bedra och det är precis vad som gäller för webbplatser som säljer receptbelagda och receptfria läkemedel på internet. Webbplatser kan se legitimt men ändå sälja lägre kvalitet produkter. Med tanke på detta är en fråga där din hälsa är inblandad, följ lämpliga försiktighetsåtgärder och fatta välgrundade beslut innan du köper dina droger på nätet.