top 4 sätt att behandla colon irritabile

Irritable Bowel Syndrome är ett samlingsnamn för en mängd olika tarm symtom och frågor. Vanliga symtom är gas, uppblåsthet, kramper, diarré och förstoppning. Eftersom symptomen är så varierad, behandling för colon irritabile kan variera kraftigt beroende på vilka symptom agerar upp vid varje given tidpunkt.

De vanligaste behandlingarna för colon irritabile är fiber tillskott och laxermedel. Drabbade ofta befinner sig fångade i en av två ytterligheter, lös mage eller förstoppning. Dessa över disk rättsmedel används ofta i flera år innan en person diagnostiseras med sjukdomen. Så, är den vanligaste formen av behandling för IBS att behandla lämpliga symptom. Men även de med lös mage uppmuntras att ta fiber tillskott eller öka sin kostfiber eftersom pendeln svänger ofta från den ena ytterligheten till den andra.

Den näst vanligaste behandlingen, rekommenderas för alla som lider av colon irritabile, är livsstil justeringar. Läkarna tror att många livsstilsfrågor bidra till utvecklingen och symtom på colon irritabile. De rekommenderar dessa livsstilsfrågor justeras för att förhindra fortsatta problem med sjukdomen. Personer som lider av colon irritabile bör söka rådgivning eller andra metoder för att minska deras stressnivåer. De ska träna regelbundet, särskilt genom promenader, och bör vara säker på att upprätthålla god hydrering och nutrition, dricka minst 64 gram vatten per dag.

Vissa livsmedel kan ytterligare irritera matsmältningsorganen och orsaka ytterligare problem, och diarré kan leda till uttorkning. Lämplig hydrering kan också hjälpa behandla colon irritabile genom att minimera förstoppning. Läkare rekommenderar ofta drabbade upprätthålla en matdagbok för att enkelt kunna spåra vilka livsmedel eller typer av livsmedel öka sina symtom. Patienter som lider av colon irritabile ofta tillsagda att undvika kolsyrade drycker och råa frukter och grönsaker som kan bidra till gas och uppblåsthet. Koffein bör också undvikas på grund av dess uttorkande effekt.

Utöver dessa livsstilsförändringar, läkare ofta behandla colon irritabile med tre olika mediciner. Drabbade är oftast först ges en kramplösande för att förhindra kolon spasmer och tillhörande smärta. Muntliga spasmolytika är utformade för att förhindra kramper och minska symtomen på colon irritabile. Kolon spasmer skapar inte bara smärta för personen med colon irritabile, men också rubba balansen i mag-tarmkanalen och kan leda till ytterligare hälsofrågor. Den andra receptbelagda mediciner ofta ges för att behandla colon irritabile är någon form av antidepressiva. De antidepressiva hjälper ofta den sjuke att slappna av och därmed minimera symptomen.
Slutligen är det tredje medicinering ofta ordineras för behandling av colon irritabile mild muskelavslappnande medel. Dessa är vanligen föreskrivs för både antispasmodics och antidepressiva medel kan orsaka uttorkning, vilket leder till fler förstoppning problem.

Forskare utvecklar kombination läkemedel för att behandla irriterad tarmsymtom syndrom, men de har ännu inte fastställa orsaken till syndromet. Utan att veta orsaken, kan läkarna behandla bara tydliga symtom och livsstilsfrågor som tenderar att gå hand i hand med sjukdomen.