vad är klassisk homeopati

Klassisk homeopati definieras i allmänhet som ett system för medicinsk behandling som bygger på användning av små mängder av lösningar som i större doser ger effekter som liknar den sjukdom som behandlas. Man tror att mycket små doser av ett läkemedel kan ha mycket kraftfulla helande effekter eftersom deras styrka kan påverkas av kraftig och metodisk skakning. Detta kallas denna påstådda ökning i potens genom kraftig skakning som dynamization. Det är också tänkt succussion kunde släppa oväsentliga och andliga krafter, vilket gör substanser mer aktiv. Gängning på en läder pad eller hälen av handen påstods att fördubbla utspädning.

Exempel inkluderar: användning av en isopathic (sjukdom associerad) agent som ett första recept i ett fast mål, då i början av sjukdomen sammanfaller med en specifik händelse, såsom vaccinering, användningen av ett kemiskt besläktad substans när ett botemedel misslyckas ändå verkar väl -anges, och mer nyligen, användningen av ämnen utifrån deras naturliga klassificering (det periodiska systemet eller biologisk taxonomi). Denna sista metod anses vara lovande med några i den homeopatiska samhället, eftersom den möjliggör gruppering rättsmedel och klassificera den ständigt växande Materia Medica, men avvisas av många purister eftersom det innebär spekulationer om rättsmedel talan utan ordentlig provings.

Det beräknas bli mer än 100.000 läkare praktiserande homeopati i världen, med uppskattningsvis 500 miljoner människor får behandling. Mer än 12.000 läkare och licensierade hälso-och sjukvårdspersonalen och sjukvård administrera homeopatisk behandling i Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Sedan 2001 har homeopati regleras inom EU genom direktiv 2001/83/EG, de senaste ändringarna gör det obligatoriskt för medlemsstaterna att genomföra en enkel registrering för homeopatiska läkemedel.

I Storbritannien, homeopatiska rättsmedel kan vara säljs över disk. Storbritannien har fem homeopatiska sjukhus där behandling, som finansieras av National Health Service, är tillgänglig och många regionala kliniker. Homeopati är inte praktiseras av de flesta av den medicinska professionen, men det finns en kärna av offentligt stöd, bl.a. från Prince of Wales.