alltför svettiga händer är det ett botemedel

Händer svettas som en vanlig process i kroppen fungerar, att förbruka värme och därmed kontroll temperatur. För ett stort antal människor, kan alltför svettiga händer vara ett pinsamt tillstånd. Känd som hyperhidros, kan den sjuke komma orättvist upplevas som nervös eller orolig, ofta i situationer där det finns ett uppenbart behov av lugn och kontroll. Orsakas av en överaktiv nervsystemet, är det ofta en ärftlig sjukdom.

Det finns många metoder som kan bidra till att minska och eventuellt lösa problemet. Finns på recept från din läkare eller över disk, krämer, pulver, roll-on och sprayer som innehåller den aktiva ingrediensen aluminiumklorid har olika framgångsrika. Det finns uppenbara nackdelar med denna behandling dock. Många människor lider av den betydande hudirritation, särskilt efter långvarig användning. I huvudsak resulterar i svettkörtlarna blockeras, kan det leda till uppkomsten av bakteriella infektioner i det drabbade området.

Andra förfaranden kan centrera på utvärtes behandlingar. Dessa kan inkludera injektion av läkemedel till området eller den alltmer populära Botox injektioner. En process som använder elektriskt laddad vatten, passerade till det drabbade område genom ett system av elektroder och kuddar, kan också prövas. Med svarsfrekvensen på 85%, skulle Jontofores vara lösningen. Alla dessa behandlingar inte har bestående effekter dock, och är inte ett botemedel. Regelbundna behandlingar av allt från en månad till tolv månader kan krävas.

Om du är osäker fråga genomgår sådana behandlingar för överdriven svettiga händer, det är ett preparat som kan göras hemma. Även om ingen medicinsk forskning har bedrivits i dess fördelar, det finns anekdotiska berättelser pekar på dess framgång.

Ta ett par vita rädisor och koka dem i en stor kastrull med vatten. När de är mjuka, (kolla varje par minuter från 15 minuter), ta bort dem från vattnet. Inte kasta bort vattnet, är detta den viktigaste ingrediensen! Låt rädisa vattnet svalna till så det är bekvämt för dig att hålla fingret på – Temperaturen har du din badvattnet är förmodligen en bra åtgärd. När nöjd med temperaturen, flytta krukan till någonstans bekvämt att sitta eller stå och fördjupa dina händer i lösningen. Det du inte har en kastrull stor nog för detta, fördela i en lämplig behållare innan vätskan når en lämplig temperatur.

När nedsänkt, kommer dina händer att börja försiktigt pirra. Detta är den kemiska reaktionen från de aktiva ingredienserna i vattnet och händerna. Håll händerna i vatten tills soppan svalnar, och sedan tvätta och torka dem. Denna åtgärd kan upprepas så ofta som det är nödvändigt, och om du hittar en ansamling av rädisor som ett resultat, kan du äta dem! De gör fantastiska sallader, eller lägga till dem i en potatismos för en underbar ackompanjemang till stekt biff.

Oavsett behandling du så småningom besluta om, är det rekommenderat att diskutera frågan med din läkare i första hand. I sällsynta fall, kan överdriven svettning vara en indikator på ett mer allvarligt tillstånd.