Attention Deficit Hyperactivity Disorder drog biverkningar

Nästan alla Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) droger lämna patienten med biverkningar. I vissa situationer har det rapporterats att dessa biverkningar är lika illa, och i vissa fall värre än själva symptomen på ADHD i första hand. Men gör detta uttalande ring sant och i så fall, vilka är skälen till det?

För att börja förstå detta uttalande måste vi först försöka förstå hur ADHD-symtom och ADHD-drogen biverkningar, skiljer sig åt. Först av allt, kan symtom på ADHD inkludera någon eller alla av följande, utan inbördes ordning: en brist på uppmärksamhet på detaljer, hyperaktivitet, blir lätt uttråkad eller trött och eventuellt aggressiv, inte lyssnar noggrant och avbryter ofta under ett samtal . Symptomen kan göra ett barn att verka oförskämd, hyperaktiv och antagonistiska, men dessa är alla beroende av hur allvarligt tillståndet presenterar sig som varje barn reagerar på ett annat sätt. Några barn uppvisar endast smärre koncentrationssvårigheter, och ytterligare andra riskerar att bli störande och aggressiva.

Nu, för ADHD-droger biverkningar, kan några av följande vara förhärskande: viktminskning, magbesvär, sömnlöshet, humörsvängningar och huvudvärk. Helt klart en bieffekt som verkligen sticker ut är de humörsvängningar som ADHD-symtom i de viktigaste är placeringen av ett barn. Det finns några läkemedel som orsakar ett barn att utveckla ett mer aggressivt beteende än innan drogen togs. Detta har mycket att göra med effekten av drogerna avta, och de konsekvenser detta har på kroppen kan orsaka en värre reaktion så snart drogen effekten har avklingat.

Men är de biverkningar som förknippas med ADHD-droger ett problem? Nåväl, vid denna tidpunkt, fördelarna med ADHD-droger för det mesta uppväger eventuella nackdelar som skulle kunna uppstå. När jag säger detta men, det är fullt möjligt för ett barn på ADHD-droger för att drabbas av allvarliga biverkningar. Som med alla ADHD mediciner, är det mycket troligt att en bieffekt åtminstone, kommer att upplevas, men i huvudsak dessa är lindriga och varar inte för en längre period. Även biverkningar kan vara lindriga med olika sätt att lindra problemet, kan ibland biverkningar blir så dåliga att de visar sig vara oacceptabelt för barnet, samt och förälder.

En annan oroande bieffekt kan vara sömnlöshet och detta har potential att orsaka ett barn att vara kort stubin och har ännu mer problem med sin koncentration. Magproblem och huvudvärk hjälper inte frågor heller.

Det är ganska uppenbart att läkemedel hjälper i förvaltningen av ADHD symptom till en viss punkt, men de kan också vara potentiellt en anledning till sämre biverkningar än de faktiska symtom på ADHD. Det är i fall som dessa som okonventionella ADHD behandlingar såsom beteendeterapi och naturläkemedel bör studeras. Var noga med att rådgöra med en läkare eller läkare innan du avbryter någon ADHD-medicin för att prova alternativ.