behandling för hemorrojder – 5 botemedel som ger lindring snabbt

Hemorrojder är en av de vanligaste som påverkar vuxna. Det beräknas att uppemot 50% av befolkningen lider med hemorrojder någon gång i sitt liv.

En hemorrhoid utvecklas när vener som finns i nedre delen av ändtarmen bli inflammerad. De kan hända internt eller externt och kan förekomma på båda ställena på samma gång.

Inre hemorrojder är oftast inte så smärtsamt. De flesta människor som har dem vet aldrig de är deras om de inte blir irriterad och börjar blöda.

Många människor som har inre hemorrojder inser aldrig att de har dem om de inte märker blod i avföringen eller på toalettpapper efter att ha använt toaletten.

Den goda nyheten är behandling för hemorrojder är lätt tillgänglig eftersom det är en så vanlig sjukdom och de flesta gånger behandling för hemorrojder kan göras hemma. Att behandla lindriga fall av hemorrojder du kan använda följande:

Stolpiller, krämer och salvor – Alla dessa kan köpas över disk och alla kommer att ge lindring från irritation och smärta du upplever. För bästa resultat leta efter en produkt som innehåller hydrokortison.

Tillämpa Witch Hazel – Witch Hazel är ett bra sätt att lindra obehag. Fastigheterna i trollhassel är till hjälp för att minska svullnad.

Med en pall Sköljmedel – En avföringsmjukmedlet arbetar för att mjuka upp avföringen så att du inte behöver anstränga när du använder badrummet. Överdriven ansträngning är en av de stora orsakerna till hemorrojder.

Sitz bad – har Varma bad visat att ta ner hemorrhoid svullnad och även minska smärta i området. För bästa resultat bör du ta 2-3 dagligen under 10 till 15 minuter vardera. Om du vill, kan du lägga lite trollhassel till vattnet för att hjälpa till att snabba på läkningsprocessen.

Undvik sätta press på området – Om möjligt bör du undvika att lägga alltför stor press på området under lång tid. Om du arbetar i en position som kräver att du sitta i timmar på slutet, se till att få upp varje timme eller så för ett par minuter. Du kan också använda en uppblåsbar kudde ring för att ta del av trycket utanför området medan du sitter.

Om du följer dessa behandling för hemorrojder, bör du märka förbättring av ditt tillstånd inom några dagar. Dina hemorrojder bör vara helt borta inom en vecka eller två.

För att hålla dem från att upprepas, bör du dricka mycket vatten och äta en fiberrik kost för att hålla dig själv regelbundet.

Om du efter 2 veckor din hemorrhoid inte har gått bort och svarar inte på behandlingen för noterade hemorrojder, bör du kontakta din läkare för en alternativ hemorrojder bota, vilket kan innefatta kirurgiskt avlägsnande.