blodtryck variationer förklaras

En av de mest frustrerande sakerna kontrollera ditt blodtryck är att det kan variera kraftigt inte bara från dag till dag, men från ögonblick till ögonblick. Blodtrycket kan, på ett sätt, att jämföras med andas-det varierar beroende på vad du gör vid just denna tidpunkt. Lägre eller högt blodtryck avläsningar också uppstå på grund av positionen för din kropp, din hormon nivå, och din allmänna hälsa. Men du kan fortfarande effektivt övervaka ditt blodtryck hemma, om ni kommer ihåg att variansen är möjlig.

“Vit päls ‘syndrom är en term som ofta används när man talar om högt blodtryck och dess variationer. För att förstå denna form av högt blodtryck, måste du också förstå din egen kropp. Vit päls syndrom förekommer specifikt till nivåer blodtryck som spik bara när du besöker en läkarmottagning eller har ditt blodtryck mätt med en professionell medlem av det medicinska samfundet. Även om detta är en något verkligt fenomen, får vit päls högt blodtryck inte bara ett fall av nerverna. Istället kan du bli felaktigt mäta blodtrycket hemma. Även om vit rock syndrom faktiskt inträffar, är det också viktigt att titta på de övergripande trenderna i blodtrycket.

Spikes i blodtryck på grund av detta villkor kan vara något att oroa sig för, men om de är mycket höga, bör du vara berörda. Detta tillstånd kan också vara dödlig för någon som redan har högt blodtryck. Innan du avfärdar läkarmottagning spikar, förstå sin egen kropp och hur den fungerar. Du kan behöva behandling även om ditt blodtryck har tidigare verkade normalt.

Blodtrycket förändras för en rad andra orsaker också. Först hemtest är inte lika exakt som en del av det test som du kan använda för att reglera blodtrycket på sjukhus. Felaktigheter förekommer ofta, och förpackningen ska kunna berätta för dig hur noggranna tester. Även om de inte är perfekta, är hem blodtryckreglering fortfarande mycket viktig-bara ihåg att förändringar från en dag till nästa är ok om de är små. Övervaka ditt blodtryck vid samma tidpunkt varje dag om möjligt, medan du gör samma verksamhet. En god tid är på morgonen innan du börjar din dag, men läkemedel kan också kasta bort ditt blodtryck, så om du tar pills första sak på morgonen, mäta ditt blodtryck innan.

Dricka alkohol, ta droger, eller att äta vissa livsmedel kan också få ditt blodtryck att spika momentant. För att mer exakt få en läsning av blodtrycket (samt förebygga högt blodtryck), är det viktigt att leva en hälsosam livsstil. Om du röker eller på annat sätt introducera kemiska ämnen i kroppen, gör det med måtta kan öka risken för högt blodtryck, och även hjälpa dig att mer exakt kontrollera det. Motion spelar också en stor roll i blodtryck, så om du nyligen har tränat eller gör annan aktivitet som har dig andas tungt, kommer ditt blodtryck behandlingen vara annorlunda än om du vilar. Även stående kontra sitta ner gör en skillnad i ditt blodtryck.

Kom ihåg att 30 eller till och med 40 mm Hg skillnader under en dag är inte ovanliga. Mer bör resultera i att du kallar din läkare för att boka en tid för en mer exakt avläsning. Blodtrycket är ibland svårt att reglera, men det är mycket viktiga för att förstå det allmänna hälsotillståndet i kroppen.