diabetes naturläkemedel fungerar bättre än insulin

Det är en annan fråga om ett hem åtgärda väntar på att upptäckas. En ny studie visar att en traditionell indisk diabetes ört behandling sänker blodsockret och insulinnivåerna samt dagens receptbelagda läkemedel.

39 friska vuxna fick extrakt av örten Salacia oblonga med lovande resultat. Insulin och blodsockernivåer sänktes med högst 29 och 23 procent, respektive. Dessa minskningar inträffade när försökspersonerna fick den största dosen av ört extrakt (1,000 mg).

“Dessa typer av minskningar liknar vad vi kan se med receptbelagda orala läkemedel för personer med diabetes”, säger Steve Hertzler, en studie medförfattare och biträdande professor i näringslära vid Ohio State University.

Salacia oblonga är en ört hemma regioner i Indien och Sri Lanka. Forskarna fann att det kan binda till intestinala enzymer som omvandlar kolhydrater till glukos. Om örten binder till dessa enzymer innan enzymerna kan vända kolhydrater till glukos, sedan mindre glukos socker kommer in i blodbanan. Därför mindre insulin krävs.

“Sänka blodsockret minskar risken för sjukdomsrelaterade komplikationer hos personer med diabetes,” Hertzler sagt. “Dessutom hindrar dålig överensstämmelse med diabetes mediciner ofta effektiviteten av dessa läkemedel. Det kan vara lättare att få någon att ta en ört med mat eller i en dryck, i motsats till ett piller.”

Även om denna studie utfördes på friska vuxna, forskarna vill också studera effekterna av Salacia oblonga ört hos diabetespatienter.

Hertzler kommenterade också att, “En hel del studier visar att sänka blodsockernivåerna minskar risken för alla typer av diabetesrelaterade komplikationer såsom njursjukdom och nerv-och ögonskador. Vi vill se om denna ört har här typ av effekt “.

Örten orsakade en intestinal effekt gas sidan. Forskarna mätte väte och metan nivåer i andan av studiedeltagare för en två-dagars period efter varje test. Dessutom, rankad deltagarna frekvensen och intensiteten i något illamående, kramper, eller gas som de upplevt.

Studierna kommer att fortsätta, men örten är svårt att hitta i USA Vissa online leverantörer existerar.

Denna studie genomfördes av Ohio State University (OSU), och stöds av Ross Products Division av Abbott Laboratories i Columbus. Det rapporterades i ett färskt nummer av Journal of American Dietetic Association, och på OSU webbplats http://researchnews.osu.edu/archive/saloblo.htm där studien forskarna kan kontaktas och hela pressmeddelande kan hittas.

En till synes-obskyra ört verkar ha samma medicinska egenskaper som några av dagens mest utforskade diabetesmedicin. Tänk vad andra hem avhjälpa skatter väntar på att bli upptäckt.

Intresserad av fria huskurer? Läs mer genom att besöka webbplatsen som anges nedan.