effektiva astmabehandlingar

Astmabehandling är ett växande område inom hälso-och sjukvården. Eftersom så många människor, särskilt barn, som diagnostiseras med skick , ett antal familjer söker innovativa program astmabehandling. I allmänhet kan astmabehandling delas in i två kategorier: långsiktig kontroll och snabb lindring mediciner.

Långsiktig kontroll mediciner måste tas varje dag som en del av astmabehandling. Denna typ av astma behandlingsregim är främst avsett för att kontrollera inflammationen i luftvägarna. Quick-lättnad mediciner kan ge effektiv astmabehandling genom att koppla bronkial glatt muskulatur, bekämpa akuta astmaanfall.

Astma behandling med läkemedel kan tas oralt eller genom inandning. Den vanligaste astma behandlingsmetoden innebär fördoserade inhalatorer eller MDI. Emellertid är en annan populär astma behandlingsalternativ torrpulverinhalatorn. Nebulisatorer är en favorit astma behandlingsmetod för barn eftersom de är lättare att använda.

En astmabehandling strategi innebär antiinflammatoriska som hindrar blodkärlen läcker vätska i luftvägarna vävnader. Genom minskning av inflammation, reducerar denna astma behandlingsmetod sannolikheten för spasmer i luftvägsmuskel.

Även astma inte kan botas, kan den hanteras genom lämplig behandling av astma. Ett av de första stegen i astmabehandling innebär att ändra en astmatiker miljö. Denna typ av astma behandling kan vara så enkelt som att tvätta sängkläder varje vecka i varmt vatten, eller eliminera husdjur från hemmet.

Andra effektiv astmabehandling innebär att man använder luftkonditioneringen, ersätter mattor med hårda eller kakel, med läder eller vinyl möbler snarare än stoppade stolar och soffor, och ersätta ner sängkläder med sängar gjorda med syntetiska material. Att hålla luftfuktigheten låg kan vara en annan astmabehandling strategi.

Ännu en astmabehandling alternativ innebär allergi skott, även känd som immunterapi. Med denna behandling av astma, är allergenextrakt injiceras i en patient att desensibilisera personen. Den astmabehandling innebär vanligtvis inte mer än fem skott i veckan, med dosen ökas över tiden.