enkla sätt för att stoppa panikattacker

Stoppa din panikattacker innan de börjar är det mål man bör eftersträva. Detta kan ta lite övning, men slutresultatet kommer att vara väl värt det. Börja med att sätta de förslag som följer i din dagliga rutin och du kommer sannolikt att minska svårighetsgraden av dina panikattacker under de kommande veckorna och månaderna.

Panikattacker inte bara helt enkelt visas. Något fungerar som en utlösare för att orsaka panikattack. Ofta finns det en lång stående orsak som är ansvarig för de flesta av dina panikattacker. Det kommer att betala dig för att räkna ut vad detta mångåriga orsak är att när du börjar att ta itu med det, kommer du att finna att du är redan på väg att stoppa dina panikattacker i deras spår.

Medan du är i färd med att leta efter denna långa stående orsaken till dina panikattacker, kommer det att betala dig för att lära dig att slappna av mer.

Att bli en lugnare, mer avslappnad person är en av de bästa och enklaste sätten att minska panikattacker. Allt du behöver göra är att börja träna en enkel avkoppling teknik dagligen.
Ett av de bästa sätten att göra detta är en andningsövning. Du som redan är andas, så det är inte som om du inte vet de inblandade principer. Men risken finns att du inte andas på ett sätt som kommer att hjälpa dig att slappna av. Ta dig tid att märka din andning. Tar du ytliga andetag eller är din andning långsam och djup? Det är detta andra tillstånd som du bör eftersträva.

Ta en lång, djupt andetag. Andas in så mycket frisk luft som möjligt. Sedan hålla andan för en sekund eller två. När du har gjort det, långsamt andas tills lungorna är så tomt som de kan vara utan att orsaka dig några obehag. Upprepa detta flera gånger. Du bör märka en nästan omedelbar skillnad i hur avslappnad du känner.

Nästa gång du befinner dig i en situation där en panikattack normalt skulle vara precis runt hörnet, följ djupandning teknik som du precis lärt dig. Att göra detta bör minska intensiteten av panikattack. Och när du har gjort det en gång, kan du göra det igen!

En annan sak du bör göra för att minska dina panikattacker är att få tag på vissa framgångar. Läs om hur andra människor har slutat sina panikattacker. Räkna ut vad de gjorde. Prova sina tekniker för att minska panikattacker och se vilket som fungerar bäst för dig. Rita på andras erfarenheter – du hittar det ganska befriande att andra människor har kunnat övervinna sina panikattacker och hindra dem från att åter inträffar.

Tänk tillbaka till de tider då du har återhämtat sig från en panikattack. Inse att du så småningom komma igenom dina panikattacker. Att de är tillfälliga händelser och att du redan vet hur man avslutar dem (annars skulle du fortfarande upplever din senaste panikattack). Börja sedan att använda denna kunskap för att minska den tid som din panikattacker pågå. Oavsett vad du gjorde förra gången för att avsluta din attack, kan du börja göra tidigare nästa gång du börjar få panik.

Vårdpersonal, vänner och familj är alla tillgängliga för dig. Se till att du ta hjälp av dem omkring dig, de som bryr sig om dig djupt. Chansen är att de skulle vilja till ser din lidande minskas. Fråga dem om hjälp. Kanske till och med agera ut ett scenario där du normalt upplever en panikattack. Eftersom du vet att det är lek agerar, bör du kunna spela tillsammans också. Sedan utforska sätt att du kan reagera annorlunda nästa gång en panikattack som händer.