FDA godkänner Wellbutrin XL (R) (bupropion HCl förlängd frisättning)

Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har godkänt Wellbutrin XL (R) för förebyggande av säsongsmässiga depressiva episoder hos patienter med diagnosen årstidsbunden depression (SAD), ett tillstånd som drabbar cirka 6 procent av amerikanska vuxna. Wellbutrin XL är det första och enda läkemedlet som godkänts för att förebygga säsongsmässiga depressiva episoder.

“Seasonal Affective Disorder är en allvarlig och ofta underdiagnostiserad form av depression som drabbar miljontals människor varje år i USA,” säger Norman E. Rosenthal, MD, klinisk professor i psykiatri vid Georgetown Medical School och medicinsk chef för Capital Clinical Research Associates. “FDA godkännande av Wellbutrin XL för förebyggande av säsongsmässiga depressiva episoder hos vuxna med diagnosen SAD är spännande. För första gången, kan det vara möjligt att förhindra förutsägbart insättande SAD med medicinering genom att börja behandling under höstsäsongen, före att uppleva depressiva symtom. ”

En kombinerad analys av tre kliniska prövningar visade att Wellbutrin XL minskar risken för att utveckla a säsongsbetonad egentlig depression med 44 procent.

Det finns så många platser att ägna den uppmärksamhet till främjandet av denna drog. DrugstoreTM.com är en av de betrodda källor för denna produkt. Du kan nu köpa soma på nätet. Besök DrugstoreTM.com, din ansedd online apotek, för mer information.