hem rättsmedel för artrit sju alternativ

Artrit är en kronisk sjukdom, vilket betyder att det är något som du inte helt kan fly från genom att bara använda mediciner och andra traditionella behandlingar. Hem rättsmedel för artrit anses utmärkta alternativ eftersom inte bara är de säkra att använda, de är också ibland mer effektiva och definitivt mer prisvärd.

artrit stadier

Vem som helst kan få artrit. Även om äldre människor oftare drabbas av det, yngre människor är också sårbara för att ha artrit. Sjukdomen kännetecknas av svår inflammation i lederna, ett tillstånd som ofta är smärtsam och i värsta fall kan leda till förlust av funktion i lederna.

Det finns tre stadier av artrit. Det börjar med svullnad i lederna. För det andra steget, celler i kroppen växer snabbare än vanligt, vilket gör att slemhinnan i leden för att tjockna. Och för den sista etappen, kommer dessa celler frigör enzymer som kan orsaka lederna att bli ojusterad och lider av andra skadeverkningar.

Om den inte behandlas omedelbart och kontinuerligt, kan artrit allvarligt påverka din livsstil, kostar dig en hel del pengar.

alternativ – hem rättsmedel för artrit

Massage. Även utan föregående råd från läkare eller andra personer som drabbats av artrit, de som har bara funnit de lider av samma sjukdom vet instinktivt att en massage kan lindra smärtan. Ännu viktigare, kan massage också hjälpa dig att somna lättare. Sömn är ofta svårfångade till artros individer eftersom ledvärk kan hålla dem vakna.

Medan försiktigt knåda kroppsdelar är relativt ofarligt, är en mer ansträngande typ av massage bättre utförs av en professionell. Med en massageterapeut, kommer du åtminstone vara säker på att din artros smärta kommer att behandlas snabbt och säkert.

Naturläkemedel. I gamla dagar, var personer med artros problem framgångsrikt behandlas med naturläkemedel. Idag har du möjlighet att använda kommersiellt framställda naturläkemedel eller koka ihop en egen lösning med hjälp av ingredienser som tagna direkt från din trädgård.

Diet. Trots att äta rätt mat botar inte artrit, kan det minska frekvensen och intensiteten som artros problem uppstår. Receptet för en riktig artros kost är enkel: äter massor av grönsaker, frukt och spannmål samtidigt minska intaget av livsmedel rika på kalorier och mättade fetter.

Mättade fetter kan potentiellt öka den inflammatoriska reaktion i lederna. Om du är speciellt förtjust i att äta kött, gör ditt bästa för att äta mer av kött rika i omättade fetter istället.

I slutändan kan bara några få ändringar med din måltid planer hemma gå långt i att hålla artros smärta i schack.

Akupressur och akupunktur. Båda dessa alternativa former av medicin är av kinesiskt ursprung och har använts i tusentals år i östra världen, och mer nyligen i västvärlden också. Båda metoderna anses vara effektiva mot artrit på grund av sin anti-inflammatoriska metoder. Akupressur använder fingrarna för att utöva påtryckningar på vissa punkter eller områden i kroppen. Akupunktur, å andra sidan, använder nålar i stället för fingrar.

Akupunktur och akupressur sessioner kan utföras i hemmet av begäran.

Böner och andra andliga metoder. Om du är en troende, några minuter spenderas i tystnad och communing med One ovan (men du uppfattar honom eller henne att vara) kan ibland förbättra din kondition. Även om detta kan vara helt enkelt en psykologisk reaktion på kroppen, om något liknande detta fungerar för dig då gå för det. Du kan också prova meditera eftersom denna teknik har också varit känt för att vara effektiv mot artrit.

Motion. Studier har visat hur leder en aktiv livsstil lätt kan mildra obehag av artrit. Du kan välja att engagera sig i idrott eller regelbunden motion. Du behöver inte lämna ditt hem bara för att träna. Numera är hem gymutrustning relativt överkomligt och de flesta av dem är utformade för att använda så lite utrymme som behövs.

Yoga. Denna konst eller praxis är inte för dem som är svaga i hjärta, sinne och kropp. Även om det börjar med enkla meditation handlingar, ökar gradvis i svårigheter som yoga kräver din kropp att utföra olika poser där du måste uppvisa hög grad av styrka, uthållighet och flexibilitet. När fulländat, dock kan yogaställningar göra kroppen mindre känslig för de smärtsamma symtom på artrit.

Dessa är några av de populära hem rättsmedel för artrit. De kan ta lite tid att arbeta, men ha tålamod – efter allt, du är i detta för det långa loppet.