lovastatin biverkningar – Vilka är de hälsomässiga risker med receptbelagda lovastatin

Mycket av det vi hör om populära statin läkemedel såsom lovastatin har lite att göra med biverkningar. Ändå är berättelsen om effekter lovastatin biverkningar en historia som måste berättas.

Lovastatin marknadsförs under namnet Mevacor, och är en av ett antal statin läkemedel som innehåller väl kända varumärken som Crestor och Lipitor. Mevacor då tas dagligen kan sänka LDL (det onda kolesterolet) med så mycket som 42 procent, med Crestor och Lipitor påstår sig bättre att antalet med hela 20 procent. Medan oerhört effektiva på att sänka det onda kolesterolet de har liten eller ingen positiv effekt på HDL (goda kolesterolet).

Den mekanism som gör att dessa droger för att sänka det onda kolesterolet så drastiskt har att göra med att störa leverenzymet HMG-CoA-reduktas. Genom att blockera detta enzym i levern är inte längre om att producera kolesterol. Även i teorin detta verkar vara ett mycket säkert och effektivt sätt att sänka kolesterolhalten i blodet verkar det finnas en hake som var utsatt redan på sommaren 2001. Tills den tiden var det klart att statiner mediciner producerade en lång lista över störande biverkningar såsom trötthet, huvudvärk, illamående, gas, diarré, muskelsmärta, och tillfällig minnesförlust men ingen som läkarna ansåg var tillräckligt allvarliga för att uppväga fördelarna med lovastatin . På denna dag forskning uppdagades koppla statin medicinering Baycol till en allvarlig muskel och njure tillstånd som kallas rabdomyolys.

Ytterst 31 dödsfall tillskrevs Baycol med antalet fall av rabdomyolys som kör in i tusental. Hittills har det varit över 3000 stämningar bosatte avser Baycol skador.

Medan lovastatin biverkningar som inte kan konkurrera med de av Baycol dessa läkemedel fungerar på ett liknande sätt, som gör alla statin läkemedel.

Låt oss titta på vad den officiella Lovastatin webbplatsen har att säga om effekterna Lovastatin biverkningar:

“Lovastatin orsakar ibland myopati (muskelsjukdom) yttrar sig som muskelvärk, ömhet eller svaghet … myopati ibland tar formen av rabdomyolys (muskelnedbrytning) med eller utan akut njursvikt (njure) misslyckande.”

“Läkemedlet bör användas med försiktighet hos patienter som konsumerar stora mängder alkohol och / eller har en tidigare historia av leversjukdom.”

Finns det ett naturligt alternativ till lovastatin?

Lovastatin biverkningar har blivit ett stort problem de senaste åren leder många naturlig hälsa sinnade människor att söka efter säkra och effektiva alternativ. Denna sökning har leda dem till en handfull naturliga kosttillskott kolesterol minskning som har visat sig vara mycket effektiv i både sänka det onda kolesterolet (LDL) och höja det goda kolesterolet (HDL). De verkar också göra något som statiner mediciner gör inte, och det är att sänka farliga blodfetter som kallas triglycerider.