Medelhavet diet_

Medelhavskosten är en diet baserad på att äta maten som människor som bor i Medelhavsområdet äta. Medelhavsområdet är ett område som omger Medelhavet och har milda, regniga vintrar och varma, torra somrar. Detta område omfattar områden i Frankrike, Iberiska halvön, den italienska halvön, och Balkanhalvön. Den innehåller också delar av Saharaöknen och Afrika.
Walter Willett, professor, skapade den mest kända formen av medelhavskosten. Förutom fysisk aktivitet dieten föreslår att äta en hel del mejeriprodukter, fisk och kött tillsammans med en hälsosam dos av olivolja och växtnäring. Kosten styra strikt fett så att bara totalt cirka 35% av kalorierna kommer från fett. Det anses vara en fettsnål högt kostfiber kost. Den första versionen av kosten utkom 1945, men den Medelhavsdieten blev inte känd förrän i slutet av 20-talet.
Medelhavsdieten substitut olivolja i stället för animaliska fetter som används av många amerikaner. Fördelarna med olivolja är väl kända – det hjälper till att kontrollera blodtrycket och blodsocker. Studier visar att olivolja förebygger sår och är en effektiv behandling för vissa typer av sår, liksom viktiga för att förebygga cancer. Antioxidant element i rött vin, en viktig del i Medelhavskosten, är också fördelaktigt.
Versioner av Medelhavsdieten rekommenderas av American Heart Association. Föreningen är oroad över den höga mängden fett i medelhavskosten. AHA pekar på det växande problemet med fetma i Medelhavsområdet. AHA tar tröst i det faktum att mono mättade fetter såsom de som finns i olivolja inte höja kolesterolnivåer. Det är en bra sak för hjärthälsa, men friskare hjärtan i Medelhavsområdet kan vara mer på grund av ökad fysisk aktivitet snarare än strikt diet.
Titta runt på Internet för mer information om Medelhavsdieten.