rökning påverkar håravfall

Om du ser en tunnhårig hjässa, bör du koppla direkt det med rökning? Nej, det borde du inte. Men faktum är att rökning bidrar till håravfall. Om du är en rökare finns det en god chans att du kommer att visa håravfall som ett symptom, om du slutar röka detta problem kan minska märkbart.

Effekten av kolmonoxid

Om du tappar hår och om håravfall beror på rökning, kan du använda ett receptbelagt läkemedel som Chantix att hjälpa dig att sluta röka. När du röker, du tar faktiskt ganska lite av kolmonoxid, liksom många andra skadliga kemikalier i din kropp. Detta förhindrar syre och diverse viktiga ingredienser från att nå de olika organ och celler. De hårsäckar behöver mycket syre som cellerna presenterar det växer mycket snabbt och behöver en kontinuerlig tillförsel av näringsämnen och syre. De ökade nivåerna av koloxid i blodet begränsar hårväxt. Det är vettigt att sluta röka om bara för det enda syftet att förhindra håravfall. Det finns alltid mediciner som Chantix att hjälpa dig med i processen.

Hår näring går för ett dugg

Det faktum att din kropp är att vara förorenad av olika gifter som en följd av rökning innebär att din kropp är upptagen kasta gifter ur. Alla dess väsentliga resurser används för att rensa sig av kemikalier och skadliga ämnen som har inandats som en följd av rökning. Alltså, många av dess grundläggande aktiviteter som håret näring etc. inte gett full fokus. Detta resulterar i håravfall. Ganska många rökare är förgäves om deras utseende. En medicin som Chantix har visat sig hjälpa människor sparka sitt missbruk. Om inte för något annat, kan du sluta röka för att rädda ditt hår!

Blodcirkulationen, håravfall och rökning

De är alla relaterade. Nikotin och dina blodkärl inte ser öga mot öga. Nikotin kontrakt blodkärlen, och också påverkar blodcirkulationen i håret. Hår tillväxten påverkas och för det mesta dåliga resultat blodcirkulationen i håravfall. Detta skulle kunna undvikas genom att skära ner på dina cigaretter. Chantix hjälper du gör det långsamt och utan att någon av de associerade abstinensbesvär.

När du slutar röka kan du känna de omedelbara resultat i form av hårväxt. Det råder ingen tvekan om att rökning och håravfall är relaterade. Olika studier bedrivs också bevisa detsamma.